Gulasz indyczy w winie

gohha

Member
Sty 12, 2005
2,824
0
0
1kg udzcza indyczego
szkl. czerw. wina
5 szalotek
pół glowki czosnku
1 kg pomidorów
3 czerwone papryki
3 łyżki czarnych oliwek
oliwa, sól, pieprz, mąka, zioła prowansalskie,
łyżeczka imbiru i curry;

Mąkę wymieszać z imbirem i curry, obtoczyć w tym indyka pokrojonego w sporą kostkę, obsmażyć w oliwie; odłożyć.
Na tej samej patelni obsmażyć szalotki, posiekany czosnek, dodać pomidory, pokrojoną w paski paprykę i czerwone wino, gdy sos nieco odparuje dodać pokrojone w kółeczka oliwki; doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ryżem naturalnym, ale wybornie tyż smakuje w chlebku pita.
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
a cyc indyczy tez bedzie o.k?

pzdr
yenn