- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
biała czekolada i migdałami
60 g czekolady 70% kakao i 40 g czekolady mlecznej rozpuścić z 5 łyżkami masła w kąpieli wodnej. Schłodzić
4 łyżki cukru, torebkę cukru waniliowego utrzeć z 1 jajkiem i szczyptą soli/
Dodawać stopniowo masę czekoladową.
Dodać 2 łyżki mąki (przesianej) , 1 łyżkę kakao i 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
Wmieszać posiekaną biała czekoladę i płatki migdałów
Blachę wyłożyć papierem pergaminowym, nakładać „kupki” ciasta .. w dość dużej odległości (spłaszczą się i rozleją)
Piec około 20 min w 170 stopniach
60 g czekolady 70% kakao i 40 g czekolady mlecznej rozpuścić z 5 łyżkami masła w kąpieli wodnej. Schłodzić
4 łyżki cukru, torebkę cukru waniliowego utrzeć z 1 jajkiem i szczyptą soli/
Dodawać stopniowo masę czekoladową.
Dodać 2 łyżki mąki (przesianej) , 1 łyżkę kakao i 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
Wmieszać posiekaną biała czekoladę i płatki migdałów
Blachę wyłożyć papierem pergaminowym, nakładać „kupki” ciasta .. w dość dużej odległości (spłaszczą się i rozleją)
Piec około 20 min w 170 stopniach
Ostatnią edycję dokonał moderator: