20 szt papryki
czosnek
ziele ang.
pieprz
liść laurowy
cebula zalewa:
1/2 l octu
5 szklanek wody
1 szklanka cukru
sól do smaku /jak do kiszenia ogórków/
Paprykę podzieć na ćwiartki, ułożyć w słojach.
Do każdego słoika dodać:
ząbek czosnku
parę ziaren ziela ang.
pieprz
liść laurowy
cząstkę cebuli
Składniki zalewy zagotować.
Zalać paprykę w słoikach zalewą /ostudzoną/. Do każdego słoika dać 1 łyżkę oliwy. Pasteryzować 25 min. od momentu wrzenia /dot. dużych słoików, mniejsze odpowiednio krócej/.
Taką paprykę robię od dawna i wg mojej oceny jest najlepsza ze wszystkich.
czosnek
ziele ang.
pieprz
liść laurowy
cebula zalewa:
1/2 l octu
5 szklanek wody
1 szklanka cukru
sól do smaku /jak do kiszenia ogórków/
Paprykę podzieć na ćwiartki, ułożyć w słojach.
Do każdego słoika dodać:
ząbek czosnku
parę ziaren ziela ang.
pieprz
liść laurowy
cząstkę cebuli
Składniki zalewy zagotować.
Zalać paprykę w słoikach zalewą /ostudzoną/. Do każdego słoika dać 1 łyżkę oliwy. Pasteryzować 25 min. od momentu wrzenia /dot. dużych słoików, mniejsze odpowiednio krócej/.
Taką paprykę robię od dawna i wg mojej oceny jest najlepsza ze wszystkich.