Sos hinduski /pomidorowy/

alik

Member
Cze 15, 2005
293
0
0
2 kg pomidorów /bez łupy/
3 duże cebule
1/2 kg jabłek
1 szklanka octu 10%
2 szklanki cukru /można dać mniej/
2 łyżki soli
garść rodzynek
ziele ang.
liść laurowy
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki chilli
1/2 łyżeczki zmielonej gorczycy

Pomidory, cebulę i jabłka pokroić w kostkę, gotować minimum 1 godz. dodać ocet i pozostałe składniki i jeszcze trochę pogotować.
Gorące nakładać do słoików, słoiki zakręcać, odwracać i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
 

katarzyna1983

Member
Lis 16, 2004
640
0
0
melduje sie
icon_smile.gif
zrobione
icon_smile.gif
tylko jeszce nie wiem do czego mozna jesc ten sosik?
icon_smile.gif
pozdrawiam i licze na szybka odpowiedz gdyz nie mozemy sie doczekac degustacji
icon_smile.gif