ogórki z czosnkiem

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
Mirka, trzymam kciuki zeby smakowalo :mrgreen:

pzdr
yenn
 

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Spróbowałam dziś ogóreczków drugiej kategorii (czyli tych z dorobioną zalewą) do obiadku... Dobre! Chciaż spodziewałam się więcej smaku czosnku no i tej garam masali :mrgreen: , ale się nie rozczarowałam - chrupiące, słodkawe, mniam! :mniam:
Dzięki.
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
ciesze sie ze smakuja :banana:

pzdr
yenn
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
ja robilam je wczoraj... konczylam dzisiaj yyyyy wlasnie patrze na zegar hmmm nieeee robilam je przedwczoraj, konczylam wczoraj... zrobilam na probę 8 słoikow półlitrowych... mąz krecil nosem, ze znowu bede czosnkiem cuchnąc, ale co mi tam... niech nie wącha :mrgreen: konsumpcja nie wiadomo kiedy, ciekawe czy bedą mi smakowac, bo zalewa jak dla mnie jest zbyt slodkawa, ale pozyjemy zobaczymy :mrgreen:
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
ogórki są REWELACYJNIE PRZEPYSZNE!!! polecam... dzisiaj zrobiłam kolejną porcję po wczorajszej degustacji nie mogła dzisiaj zpasc inna decyzja 8)
 

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Też zrobię powtórkę. Już się umówiłam z koleżanką, że nabędzie po okazyjnej cenie ogóreczki, i będziemy razem robić, bo pyyycha... :mrgreen:
 

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
wiecie,
pozarlam caly sloik 250ml tych ogoraskow sama
ogien w gebie
lepszych nie jadlam
wypuszczam sie na poszukiwanie ogorkow WIECEJ takich przepisow yenn :handclaps:
 

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Wspólnie z koleżanką stałyśmy się niewolnicami tych ogórków. :oops: Ale... kusi nas powtórka z ich robienia, ale bez oliwy, bo jakoś tłuste się wydają. Można?
 

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
temu mamy takie buzie nie wyparzone :zahn:
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
:banana: :banana: :banana:

pzdr
yenn
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
w sobote kupowalam gruntowe i jeszcze dobre sa, wiec chyba mozna.

pzdr
yenn
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
nigdy z tych dlugich, szklarniowych nie robilam... ale jak sa gruntowe to gruntowe kup, wydaje mi sie ze one lepsze do przetworow

pzdr
yenn
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
chyba tak, pojecia nie ma co to jest skorka krokodyla :mrgreen:

gruntowe to takie co sie ich uzywa do malasolnych, konserwowych i kiszonych, takie krotkie i pekate, z niejednolicie zielona skora.

pzdr
yenn
 

Bazylka

Member
Wrz 24, 2004
910
0
0
icon_smile.gif

Yenulko. bardzo miło myślę o Tobie jak jem ogóreczki, są wspaniałe. W tym roku zrobię hurtowe ilości! Pozdrawiam :cheers: