Bardzo Wilgotne Podwójnie Czekoladowe Brownies

Nicolina

Member
Lis 23, 2004
181
0
0
115 g (4 uncje) gorzkiej czekolady
115 g (1/2 cup) masła
4 duże jaja
1/4 łyżeczki soli
2 szklanki cukru
kilka kropel olejku waniliowego (lub łyżeczka ekstraktu waniliowego)
1 szklanka mąki
1 szklanka posiekanych orzechów (niekoniecznie)
230 g (8 uncji) dowolnej czekolady, czekolady z orzechami, zbędnych czekoladek etc

Rozgrzać piekarnik do 175 C (325 F)
Wysmarowac masłem i wysypać mąką formę do ciasta 23/33cm (9/13 cali)

Rozpuścić w kąpieli wodnej gorzką czekoladę i masło, wystudzić.
Ubić mikserem jaja, sól i cukier na puszystą masę.
Delikatnie wymieszać z masą czekoladowo-maślaną i zapachem waniliowym.
Dodać mąkę i ubijać aż masa będzie gładka.
Wmieszać orzechy.
Wylać połowę ciasta na blaszkę.
Połamać czekoladę na duże kawałki i położyć na cieście.
Na to wyłożyć łyżką resztę ciasta i rozsmarować żeby było mniej-więcej równo.
Piec 23-35 minut, aż się zetną.
Nie piec za długo, bo będą suche!
Wystudzić, pokroić w kwadraty.
 

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
Podnosze bo mam je akuratnie w piekarniku i jestem bardzo ciekawa jak wyjda
gruebel_2.gif
 

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
Nie zachwycily mnie
icon_neutral.gif
Maz zjadl bo stwierdzil, ze szkoda wywylic, ale tez mu zabardzo nie podchodzily
cry_1.gif