Ten chlebek oczywiscie mozna wyrastac cala noc w lodowce, prawda?tak, w lodówce.
jest wtedy lepiej wyrośnięty i wysoki
A czy ktoś próbował piec ten chlebek w formie bochenka... chciałabym, ale boję się, że wyjdzie gniot...Ja, ja piekłam! Jak już napisałam wyżej, wyszedł pyszny! No, ale rozlał mi się na blasze, bo za długo bawiłam się z wydobywaniem go z koszyczka, w którym rósł. No, ale o tym pisałam już w innym wątku.
Liska, pachniał cudownie i skórkę miał fantastyczną. Dziś albo jutro piekę jeszcze raz, tym razem nikomu nie oddam!
niestety skopsałam zakwas na piwny chleb (nie doprowadzilam do wrzenia, tylko zagrzalam mocno piwo i chyba za mało odparowało. W efekcie wyszła mi z tego meiszanina o gestości wody (albo raczej smecty . CZesc odparowałam, ale to chyba zniszczylo te meiszanine, bo potem nic mi nie rósł.
A za pierwsym razem był super (zwłaszcza jak ostygłA gdzie jest ten piwny chleb, bo go znaleźć nie mogę?
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia