Biusty kurze w marynacie kombinowanej

wiolontela

Member
Lip 28, 2005
7
0
0
Takie własnie biusty wykonałam wczoraj zaskoczona wizytą takich jednych Ą i Ę

Potrzebne będą:

2 podwójne kurze biusty pokrojone odpowiednio na dość grube kawalki (mnie wyszło osiem, biusty były duże)
5 łyżek powideł śliwkowych
3 łyżki miodu
pól szklanki oliwy
sól
pieprz
papryka słodka mielona
czosnek sproszkowany
6 łyżek wina (ja dałam sangrię, bo mi zalegała aczkowliek lepsze byłoby białe , jak mniemam)

Prócz biustów wszytsko wymieszać. To będzie marynata. Biusty nurzać w marynacie i odstawić do leżakowania w zimne miejsce na godzin kilka. A potem na grilla. Albo patelnię. Ja uzyłam patelni, bpo mi się skończył brykiet

Podałam z grzankami i tzatziki ulubionymi przez Ślubnego mego.

Nie powiem, ,zaskakujący mnie Ą i Ę byli pod wrazeniem