- Lis 27, 2004
- 3,631
- 0
- 0
Dzem malinowo-gruszkowy
400 g malin
250 g obranych i pokrojonych gruszek
3 lyzki soku cytrynowego
350 g cukru zelujacego
Dzem jezynowo-jablkowy
400 g jezyn
250 g obranych, pokrojonych jablek(bramley)
3 lyzki soku cytrynowego
350 g cukru zelujacego
lyzka masla
Dzem truskawkowy
600 g truskawek
350 g cukru zelujacego
3 lyzki soku cytrynowego
lyzka masla
Dzem morelowo-pomaranczowy
350 g pokrojonych na male kawalki suszonych moreli
300 ml soku pomaranczowgo(wrzacego)
sok z 1 cytryny
300 g cukru zelujacego
Marmolada cytrusowa
1 grapefruit
2 pomarancze
1 cytryna
350 g cukru zelujacego
jesli potrzeba sok pomaranczowy
obrac skorke z owocow(bez albedo), pokroic na zapalke.wycisnac sok z owocow-ma byc 350 ml, jesli nie ma dopelnic sokiem pomaranczowym.
Dzemy robimy bardzo prosto.wszystkie skladniki wkladamy do pojemnika i wlaczamy program do dzemow. w trakcie pracy maszyny w zadnym wypadku nie zagladamy do srodka-moze prysnac!
400 g malin
250 g obranych i pokrojonych gruszek
3 lyzki soku cytrynowego
350 g cukru zelujacego
Dzem jezynowo-jablkowy
400 g jezyn
250 g obranych, pokrojonych jablek(bramley)
3 lyzki soku cytrynowego
350 g cukru zelujacego
lyzka masla
Dzem truskawkowy
600 g truskawek
350 g cukru zelujacego
3 lyzki soku cytrynowego
lyzka masla
Dzem morelowo-pomaranczowy
350 g pokrojonych na male kawalki suszonych moreli
300 ml soku pomaranczowgo(wrzacego)
sok z 1 cytryny
300 g cukru zelujacego
Marmolada cytrusowa
1 grapefruit
2 pomarancze
1 cytryna
350 g cukru zelujacego
jesli potrzeba sok pomaranczowy
obrac skorke z owocow(bez albedo), pokroic na zapalke.wycisnac sok z owocow-ma byc 350 ml, jesli nie ma dopelnic sokiem pomaranczowym.
Dzemy robimy bardzo prosto.wszystkie skladniki wkladamy do pojemnika i wlaczamy program do dzemow. w trakcie pracy maszyny w zadnym wypadku nie zagladamy do srodka-moze prysnac!
