chleb na zakwasie ze słonecznikiem (krok po kroku)

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
3
0
Tak wlasnie nalezy zrobic - probowac az otrzymasz satysfakcjonujacy pod kazdym wzgledem bochenek. Dobrze jest notowac co i jak sie robi - taki chlebowy pamietnik - temperatury, czas.

Beato, jak wyrabiasz ciasto chlebowe - recznie, w mikserze, maszynie do chleba?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Beata19

Member
Lip 20, 2010
183
0
0
tatter @ 1 Feb 2016 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1603425Tak wlasnie nalezy zrobic - probowac az otrzymasz satysfakcjonujacy pod kazdym wzgledem bochenek. Dobrze jest notowac co i jak sie robi - taki chlebowy pamietnik - temperatury, czas.

Beato, jak wyrabiasz ciasto chlebowe - recznie, w mikserze, maszynie do chleba?
Słonecznikowy wyrabiałam w maszynie, ale ten to była porażka ( słaby zakwas), a Twój " polski" ręcznie.Dość długo go "miętoliłam" , składałam, rozciągałam, odgazowywałam, może ze dwa lub trzy razy formowałam. Muszę jednak przyznać, że było kiepsko z parowaniem - po włożeniu chleba do piekarnika wyjęłam naczynie?
dump.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
3
0
A dlugo to ile? Test membrany?