Dorsz marynowany*

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Przepis z książki " Domowe przetwory"- nie robiłam

4 małe dorsze
1 cytryna
4 duże cebule
125 ml octu
10 ziarenek pieprzu
cukier
2 listki laurowe
2 jaja na twardo
4 łyżki naturalnego jogurtu
pęczek koperku

Sprawione ryby skropić sokiem z cytryny. Z octu, wody, pokrojonej w plasterki cebuli, pieprzu, liści laurowych i cukru przyrządzić marynatę i gotować 10 minut. Włożyć ryby i pozostawić w marynacie na minimalnym pogniu 15-20 minut, po czym wyjąć, obłożyć odcedzonymi plasterkami cebuli. Wymieszać siekane jajka z jogurtem i posiekanym koperkiem. Podawać oddzielnie. Rybę można serwować na zimno lub na gorąco ze smażonymi ziemniakami i sałatą.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy