- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
Przepis z książki " Domowe przetwory"- nie robiłam
4 małe dorsze
1 cytryna
4 duże cebule
125 ml octu
10 ziarenek pieprzu
cukier
2 listki laurowe
2 jaja na twardo
4 łyżki naturalnego jogurtu
pęczek koperku
Sprawione ryby skropić sokiem z cytryny. Z octu, wody, pokrojonej w plasterki cebuli, pieprzu, liści laurowych i cukru przyrządzić marynatę i gotować 10 minut. Włożyć ryby i pozostawić w marynacie na minimalnym pogniu 15-20 minut, po czym wyjąć, obłożyć odcedzonymi plasterkami cebuli. Wymieszać siekane jajka z jogurtem i posiekanym koperkiem. Podawać oddzielnie. Rybę można serwować na zimno lub na gorąco ze smażonymi ziemniakami i sałatą.
4 małe dorsze
1 cytryna
4 duże cebule
125 ml octu
10 ziarenek pieprzu
cukier
2 listki laurowe
2 jaja na twardo
4 łyżki naturalnego jogurtu
pęczek koperku
Sprawione ryby skropić sokiem z cytryny. Z octu, wody, pokrojonej w plasterki cebuli, pieprzu, liści laurowych i cukru przyrządzić marynatę i gotować 10 minut. Włożyć ryby i pozostawić w marynacie na minimalnym pogniu 15-20 minut, po czym wyjąć, obłożyć odcedzonymi plasterkami cebuli. Wymieszać siekane jajka z jogurtem i posiekanym koperkiem. Podawać oddzielnie. Rybę można serwować na zimno lub na gorąco ze smażonymi ziemniakami i sałatą.
Ostatnią edycję dokonał moderator: