Pyszniutki i aromatyczny o ślicznym kolorku .
DŻEM BRZOSKWINIOWY
2,2 kilograma brzoskwiń krajowych
2 żelfixy 2:1
1 płaska łyżeczka kwasku cytrynowego (koniecznie) bo dżem inaczej będzie mdły
1 kg cukru.
Brzoskwinie obrać ze skórki i wypestkować. Przełożyć do garnka, wymieszać z żelfixem, zagotować. Dodać kwasek cytrynowy i cukier, gotować ok. 3 minuty.
Przełożyć gorący dżem do słoiczków, zakręcić, odwrócić słoiczki do góry dnem i gotowe
Polecam.
DŻEM BRZOSKWINIOWY
2,2 kilograma brzoskwiń krajowych
2 żelfixy 2:1
1 płaska łyżeczka kwasku cytrynowego (koniecznie) bo dżem inaczej będzie mdły
1 kg cukru.
Brzoskwinie obrać ze skórki i wypestkować. Przełożyć do garnka, wymieszać z żelfixem, zagotować. Dodać kwasek cytrynowy i cukier, gotować ok. 3 minuty.
Przełożyć gorący dżem do słoiczków, zakręcić, odwrócić słoiczki do góry dnem i gotowe

Polecam.