Dżem brzoskwiniowy

Limonka

Member
Wrz 20, 2004
1,074
0
0
Pyszniutki i aromatyczny o ślicznym kolorku .

DŻEM BRZOSKWINIOWY

2,2 kilograma brzoskwiń krajowych
2 żelfixy 2:1
1 płaska łyżeczka kwasku cytrynowego (koniecznie) bo dżem inaczej będzie mdły
1 kg cukru.

Brzoskwinie obrać ze skórki i wypestkować. Przełożyć do garnka, wymieszać z żelfixem, zagotować. Dodać kwasek cytrynowy i cukier, gotować ok. 3 minuty.
Przełożyć gorący dżem do słoiczków, zakręcić, odwrócić słoiczki do góry dnem i gotowe
icon_smile.gif


Polecam.
 

inula

Member
Lis 4, 2008
2,087
0
0
ja właśnie robię dżem brzoskwiniowy, to do części dodam migdały... zobaczymy co z tego wyjdzie
icon_mrgreen.gif

dzięki za pomysł ewuniu_666
anbetung.gif
 

ewunia_666

Member
Lip 14, 2009
36
0
0
Co prawda nie robiłam jeszcze dżemu, ale nadzienie do ciasta i z migdałami wyszło naprawdę dobre. Dodałam również trochę cukru migdałowego i masła.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy