Drożdżowy placek ze śliwkami i kruszonką

morella

Member
Wrz 24, 2005
393
0
0
Wyprobowany, zachwalany i zjedzony :D Naprawde przepyszne ciasto drozdzowe z ta nutka cytrynowa.... mnia
mniam.gif
mniam.gif
m dziekuje bajaderko za kolejny przepyszny przepis :D
herzen.gif
 

Lunia

Member
Cze 7, 2005
127
0
16
Bardzo dobre, a ten zapach cynamonowej kruszonki... OBŁĘDNY!!!
Wchodzi na stałe do repertuału domowych wypieków.
anbetung.gif
 

kika

Member
Wrz 17, 2006
152
0
0
Własnie upieklam bo rodzice wczoraj zasypali mnie góóóóóóóórą sliwek. Muszę przyznać, ze nigdy nie upiekłam tak delikatnego ciasta drożdzowego, nawet chyba takiego nie jadłam. Jest przepyszne, w końcu udało mi się znalexć dobry przepis na drozdżowe. Ja zamiast drozdży suchych dodałaam świeze, około 4 dag. Jedyny problem to to, że musiałam użyć troszkę wiecej mąki bo długo mi się kleiło. Przepis jest fantastyczny, zdjęcia wkleję póżniej bo czas lecieć na angielski.
 

kika

Member
Wrz 17, 2006
152
0
0
A oto mój placuszek drożdżowy, naprawdę jest przepyszny, aromatyczny i bardzo delikatny, rewelacja!!!!

placek2.jpg
placek_ze_sliwkami.jpg
 

Załączniki

  • placek_ze_sliwkami.jpg
    placek_ze_sliwkami.jpg
    81 KB · Wyświetleń: 4
  • placek2.jpg
    placek2.jpg
    67.9 KB · Wyświetleń: 4

inga_xx

Member
Maj 19, 2007
1,500
0
0
Mniam... alez puchata drożdżówka! Ponad pol kilo owocow dalam i mnostwo kruszonki, a nie ma zadnego zakalca. ciasto wyroslo jak oszalale, jest mieciutkie i baaardzo smakowite. Drozdze dalam swieze (4 dag), bo tym jakos bardziej ufam ;)
Dziekuje serdecznie za przepis. Polecam. Pychota
lecker.gif
 

katarzyna1983

Member
Lis 16, 2004
640
0
0
również polecam - niesamowicie maślane, delikatne itp
icon_smile.gif
na pewno bedzie powtórka
icon_smile.gif
wczoraj pieczone a nie minęło nawet 24 godziny a juz nie ma
icon_sad.gif
ja chcę drożdżowe.

PS. Robiłam z mrożonych śliwek i wiśni - mniaaaam, szczególnie że były takie fajne kwaskowate
icon_smile.gif


PYCHAAAAAAAAAAAAAAA
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Znowu dziś robię to genialne i ogromne ciasto żeby nagrzać chałupę
icon_mrgreen.gif
a potem je
lecker.gif
 

Jaco

Member
Gru 5, 2004
6,655
1
0
Zjem Cię zjem Cię obedrę z kruszonki
lecker.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

abbra

Member
Mar 9, 2008
302
0
16
Zrobiłam z mrożonymi śliwkami - wyszło pyszne - puszyste i delikatne - pycha !
lecker.gif


 

Załączniki

  • dro_d__wka_bajaderki1.jpg
    dro_d__wka_bajaderki1.jpg
    44 KB · Wyświetleń: 0
  • dro_d__wka_bajaderki4.jpg
    dro_d__wka_bajaderki4.jpg
    50.4 KB · Wyświetleń: 0

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
Ciasto fajne-ale talerz zarabisty.Prosze usilnie o blizsze dane(nazwa,sklep itp)
 

Katja

Member
Cze 27, 2007
311
0
0
abbra, a szklanke o jakiej objetosci uzywalas? - bo ja mam zawsze z tym problem
icon_redface.gif

Twoja drozdzowa wyglada tak zachecajaco, ze tez musze ja upiec
icon_wink.gif

(ale dopiero jak sie post skonczy)
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

abbra

Member
Mar 9, 2008
302
0
16
Katja , moja szklanka ma 250 ml .
Też mam problem z tymi "szklankowymi" przepisami - wolę , jak składniki są podawane wagowo , a nie objętościowo
icon_smile.gif


A drożdżówkę polecam !
lecker.gif
 

iwonka_sz

Member
Sie 27, 2008
315
0
0
Upiekłam wczoraj tą drożdżówkę- jest pyszna!
Zamiast śliwek dałam jednak truskawki ( nie ma jeszcze śliwek ), więc do kruszonki nie dodałam cynamonu.