Poniewaz sezon brzoskwiniowy w pelni, polecam ten elegancki i prosty deser brzoskwiniowy dla doroslych
.
2 szkl cukru
2 szkl czerwonego wina( dry) najlepiej Primitivo di gioia
1 gozdzik
4 brzoskwinie
W rondelku polaczyc cukier, wino i gozdzik, gotowac na malym ogniu okolo 30 minut az objetosc syropu zmniejszy sie o polowe.
Brzoskwinie obieramy a nastepnie kroimy na grube czastki , ukladamy w 4 salaterkach. Polewamy syropem
Jezeli zostanie nam syropu mozemy go pozniej uzyc z innymi owocami lub do do pancakes - ow .
Smacznego
Przepis pochodzi z ksiazki Molto Italiano wg Mario BAtali

2 szkl cukru
2 szkl czerwonego wina( dry) najlepiej Primitivo di gioia
1 gozdzik
4 brzoskwinie
W rondelku polaczyc cukier, wino i gozdzik, gotowac na malym ogniu okolo 30 minut az objetosc syropu zmniejszy sie o polowe.
Brzoskwinie obieramy a nastepnie kroimy na grube czastki , ukladamy w 4 salaterkach. Polewamy syropem
Jezeli zostanie nam syropu mozemy go pozniej uzyc z innymi owocami lub do do pancakes - ow .
Smacznego
Przepis pochodzi z ksiazki Molto Italiano wg Mario BAtali