- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Ryż z pomidorami, czosnkiem i fasolką
750 ml wywaru mięsnego zagotować, wrzucić kilka ząbków czosnku, 1 liść laurowy i opakowanie szafranu.
Dodać 300 g ryżu arborio i gotować 18 minut.
4 ząbki czosnku posiekać, wrzucić na oliwę , posypać 1 łyżeczką papryki. Dodać `1 – 2 obrane i pozbawione pestek pomidory (pokrojone w kostkę). Poddusić kilka minut,. Doprawić solą i pieprzem. Dodać 150 g fasolki cannellini.
Ryż połączyć z pomidorami i fasolą.
Jeść
Jeśli zamiast fasoli doda się krewetki lub mięso (drób) .. będzie to danie obiadowe
750 ml wywaru mięsnego zagotować, wrzucić kilka ząbków czosnku, 1 liść laurowy i opakowanie szafranu.
Dodać 300 g ryżu arborio i gotować 18 minut.
4 ząbki czosnku posiekać, wrzucić na oliwę , posypać 1 łyżeczką papryki. Dodać `1 – 2 obrane i pozbawione pestek pomidory (pokrojone w kostkę). Poddusić kilka minut,. Doprawić solą i pieprzem. Dodać 150 g fasolki cannellini.
Ryż połączyć z pomidorami i fasolą.
Jeść
Jeśli zamiast fasoli doda się krewetki lub mięso (drób) .. będzie to danie obiadowe
Ostatnią edycję dokonał moderator: