- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
Przygotować galaretkę z dodatkiem Marsali (Nie miałam dodałam cytrynę i odrobinę rosołu z kostki ..oj oj oj <!--emoid--><!--endemo-->
2 puszki tuńczyka w oleju odsączyć
zmiksować je z :
2 jajkami na twardo
około 60 g białego sera lub ricotty
1 łyżką albo i 2 kaparów
sokiem z cytryny
natką pietruszki
solą pieprzem
ew. czymś ostrym
do foremek wlać trochę żelatyny
foremki w których będziemy przygotowywać galaretki wstawić do zamrażalnika.
Po ok. 30 min wyjąc , wlać 2 łyżki żelatyny, wstawić do zamrażalnika na
jakieś 15 min
Wyjąć
Wrzucić oliwki pokrojone w plasterki (+ ew, szczypiorek / natka.. jajko..co
kto lubi), wlać pół łyżki żelatyny, odstawić do zamrażalnika na chwilę
Włożyć pastę tuńczykową, zalać resztą galaretki
Schłodzić ok. 3 h
Jesc
2 puszki tuńczyka w oleju odsączyć
zmiksować je z :
2 jajkami na twardo
około 60 g białego sera lub ricotty
1 łyżką albo i 2 kaparów
sokiem z cytryny
natką pietruszki
solą pieprzem
ew. czymś ostrym
do foremek wlać trochę żelatyny
foremki w których będziemy przygotowywać galaretki wstawić do zamrażalnika.
Po ok. 30 min wyjąc , wlać 2 łyżki żelatyny, wstawić do zamrażalnika na
jakieś 15 min
Wyjąć
Wrzucić oliwki pokrojone w plasterki (+ ew, szczypiorek / natka.. jajko..co
kto lubi), wlać pół łyżki żelatyny, odstawić do zamrażalnika na chwilę
Włożyć pastę tuńczykową, zalać resztą galaretki
Schłodzić ok. 3 h
Jesc
Ostatnią edycję dokonał moderator: