1 szklanka majonezu
4 lyzeczki octu z bialego wina
2-3 zabki czosnku
duzo listkow bazylii - originalny przepis wola okolo 1/4 szklanki na 2 nalesniki
sol, pieprz
4 duze nalesniki meksykanskie
Grilowane warzywa : czerwona papryka, cukinia, baklazan
10 plasterkow fontiny
Do malaksera lub blendera wrzucamy majonez, ocet, czosnek i bazylie - miksujemy wszystko az powstanie gladka zielonkawa mikstura. Doprawiamy sola i pieprzem
Ja griluje warzywa doprawione tylko sola i pieprzem cayanne, z braku czasu mozna uzyc patelki
Ja robie tak - podgrzewam na patelce tortille, smaruje jedna strone obficie zielonym majonezem , na to ukladam warstwe grilowanych warzyw, plasterki fontiny i pozostawiam na minutke lub dwie aby ser sie roztopil - mniam , fontina jest przepyszna jak sie roztapia!!!
Potem zawijam, mocuje wykalaczka i gotowe
Doskonale na weekendowy lunch
zrodlo -Sara Moulton
4 lyzeczki octu z bialego wina
2-3 zabki czosnku
duzo listkow bazylii - originalny przepis wola okolo 1/4 szklanki na 2 nalesniki
sol, pieprz
4 duze nalesniki meksykanskie
Grilowane warzywa : czerwona papryka, cukinia, baklazan
10 plasterkow fontiny
Do malaksera lub blendera wrzucamy majonez, ocet, czosnek i bazylie - miksujemy wszystko az powstanie gladka zielonkawa mikstura. Doprawiamy sola i pieprzem
Ja griluje warzywa doprawione tylko sola i pieprzem cayanne, z braku czasu mozna uzyc patelki

Ja robie tak - podgrzewam na patelce tortille, smaruje jedna strone obficie zielonym majonezem , na to ukladam warstwe grilowanych warzyw, plasterki fontiny i pozostawiam na minutke lub dwie aby ser sie roztopil - mniam , fontina jest przepyszna jak sie roztapia!!!

Potem zawijam, mocuje wykalaczka i gotowe


zrodlo -Sara Moulton