- Lis 27, 2004
- 3,631
- 0
- 0
Sałatka ogórkowa
- 3 kg ogórków, obrać i pokroić w plastry;
- 0,5 kg papryki pokroić w paski;
- 0,5 kg cebuli, pokroić w plastry;
zalewa:
3 szklanki cukru;
2 ½ szklanki octu;
1 łyżka soli;
w/w składniki zagotować.
Przyprawy:
1 opakowanie kurkumy;
3 ząbki czosnku;
natka pietruszki
w/w składniki połączyć z ogórkami, zalać zalewą i zostawić na około 8 godzin.
Wszystko zagotować, około 10 min. i gorące przełożyć do słoików, zamknąć.
- 3 kg ogórków, obrać i pokroić w plastry;
- 0,5 kg papryki pokroić w paski;
- 0,5 kg cebuli, pokroić w plastry;
zalewa:
3 szklanki cukru;
2 ½ szklanki octu;
1 łyżka soli;
w/w składniki zagotować.
Przyprawy:
1 opakowanie kurkumy;
3 ząbki czosnku;
natka pietruszki
w/w składniki połączyć z ogórkami, zalać zalewą i zostawić na około 8 godzin.
Wszystko zagotować, około 10 min. i gorące przełożyć do słoików, zamknąć.
Ostatnią edycję dokonał moderator: