- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
SKŁADNIKI
30dag ryżu
10 dag parmezanu
3 jajka
ew, mozzarella lub żółty ser
masło
mąka
bułka tarta
Ryz ugotować w osolonej wodzie , do gorącego dodać starty parmezan i masło (10 dag), Doprawić solą i pieprzem. Ostudzić, dodać 1 jajko. Uformować kulki, zrobić dziurkę i w środek włożyć kostkę sera (mozzarelli). Obtoczyć w mące, potem w jajach i w bułce. Smażyć na głębokim oleju
Można podawać z sosem pomidorowym
30dag ryżu
10 dag parmezanu
3 jajka
ew, mozzarella lub żółty ser
masło
mąka
bułka tarta
Ryz ugotować w osolonej wodzie , do gorącego dodać starty parmezan i masło (10 dag), Doprawić solą i pieprzem. Ostudzić, dodać 1 jajko. Uformować kulki, zrobić dziurkę i w środek włożyć kostkę sera (mozzarelli). Obtoczyć w mące, potem w jajach i w bułce. Smażyć na głębokim oleju
Można podawać z sosem pomidorowym
Ostatnią edycję dokonał moderator: