IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> kotlety ryżowe I*, wege
marghe
post 3 Oct 2005, 11:43
Post #1


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 28.998
Dołączył: 1-November 04
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 160



SKŁADNIKI
30dag ryżu
10 dag parmezanu
3 jajka
ew, mozzarella lub żółty ser
masło
mąka
bułka tarta

Ryz ugotować w osolonej wodzie , do gorącego dodać starty parmezan i masło (10 dag), Doprawić solą i pieprzem. Ostudzić, dodać 1 jajko. Uformować kulki, zrobić dziurkę i w środek włożyć kostkę sera (mozzarelli). Obtoczyć w mące, potem w jajach i w bułce. Smażyć na głębokim oleju
Można podawać z sosem pomidorowym
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 19th July 2019 - 17:40