kotlety ryżowe I*

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
SKŁADNIKI
30dag ryżu
10 dag parmezanu
3 jajka
ew, mozzarella lub żółty ser
masło
mąka
bułka tarta

Ryz ugotować w osolonej wodzie , do gorącego dodać starty parmezan i masło (10 dag), Doprawić solą i pieprzem. Ostudzić, dodać 1 jajko. Uformować kulki, zrobić dziurkę i w środek włożyć kostkę sera (mozzarelli). Obtoczyć w mące, potem w jajach i w bułce. Smażyć na głębokim oleju
Można podawać z sosem pomidorowym
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy