- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
BAnalnie prosty przepis.
Piekarnik rozgrzac do 220 stopni.
Ziemniaki umys, wstawić do piekarnika na godzinę > Ja po pół godzinie skropiłam je oliwą.
W tzw międzyczasie rozgrzac olej do głebokiego smazenia (frytkownica sie przyda ale nie jest niezbędna)
Ziemniaki wyjac z piekarnika , pokroić w ćwiartki i smazyć dosłownie minutę - dwie w oleju.
Osączyc na papieropwym ręczniku
Posypać solą i np. chili lub papryką
Podawać np. z tzatziki
Piekarnik rozgrzac do 220 stopni.
Ziemniaki umys, wstawić do piekarnika na godzinę > Ja po pół godzinie skropiłam je oliwą.
W tzw międzyczasie rozgrzac olej do głebokiego smazenia (frytkownica sie przyda ale nie jest niezbędna)
Ziemniaki wyjac z piekarnika , pokroić w ćwiartki i smazyć dosłownie minutę - dwie w oleju.
Osączyc na papieropwym ręczniku
Posypać solą i np. chili lub papryką
Podawać np. z tzatziki
