Feta smażona

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
Fetę (grecką) panierować:
mąka
jajko
bułka tarta
jajo
bułka tarta

Smażyc na patelni z oliwą i ew. dac jej dojść w piekarniki

Podawać z sosem ze świeżych pomidorów, czosnku, szalotki, origano i kropli octu balsamicznego

229435.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Sylvka

Member
Kwi 9, 2009
115
0
0
Fajnie, że ktoś przypomniał sobie o tym prostym przepisie.
Oczywiście najlepsze są małe kawałki. Można zamiast Twojego sosu, wziąć po prostu konfiturę z żurawiny...
Polecam, pychota.
lecker.gif

gruebel_2.gif
Można też smażyć zwykły serek kanapkowy, np. Piątnica. Też jest pyszny
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
O, to chyba dobry pomysł na polepszenie smaku koziej fety.
daumen.gif
 

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
pozwole sobie podpiac sie pod ten temat, feta smazona w bekonie
 

Załączniki

  • post_11358_1255879420_thumb.jpg
    post_11358_1255879420_thumb.jpg
    8.1 KB · Wyświetleń: 0

vespertine

Member
Paź 17, 2007
133
0
0
martyna22a @ 21 Oct 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=903045pozwole sobie podpiac sie pod ten temat, feta smazona w bekonie
Fajna sprawa, kiedyś robiłam taką fetę, ale jak dla mnie ma ona jedną zasadniczą wadę: to zbyt słona rzecz. I feta, i bekon są słone, wiec całość jest już dla mnie ZA słona. Podobnie z oscypkiem, który przygotowywałam w identyczny sposób... można co najwyżej złagodzić tę słoność przez dodatek żurawiny.
 

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
dla nas nie bylo zbyt slone, piewszy raz jedlismy to w greckiej restauracji i bylismy zachwycen, od tamtej pory robimy w domu, mozna tez fete zawinac w szynke ale moim zdaniem bekon nadaje sie idealnie