- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
przepis by NArcyza
poezja dla lubiących kokosy
Płatki kokosowe/migdałowe
3 białka
80g wiórków kokosowych albo drobno posiekanych migdałów
100g miałkiego cukru
20g mąki
70g masła, roztopionego i schłodzonego
Piekarnik rozgrzać do 190 st. Białka lekko roztrzepać widelcem, dodać pozostałe
składniki, lekko wymieszać. Na wysmarowaną masłem blachę kłaść po łyżeczce
masy, lekko rozpłaszczając. Zachować spore odstepy, bo rozlewają się w trakcie
pieczenia. Piec ok. 5 min. do momentu, gdy płatki się lekko zrumienią (zdejmuje
się je jeszcze elastyczne, można wywinąć na wałku).
poezja dla lubiących kokosy
Płatki kokosowe/migdałowe
3 białka
80g wiórków kokosowych albo drobno posiekanych migdałów
100g miałkiego cukru
20g mąki
70g masła, roztopionego i schłodzonego
Piekarnik rozgrzać do 190 st. Białka lekko roztrzepać widelcem, dodać pozostałe
składniki, lekko wymieszać. Na wysmarowaną masłem blachę kłaść po łyżeczce
masy, lekko rozpłaszczając. Zachować spore odstepy, bo rozlewają się w trakcie
pieczenia. Piec ok. 5 min. do momentu, gdy płatki się lekko zrumienią (zdejmuje
się je jeszcze elastyczne, można wywinąć na wałku).
Ostatnią edycję dokonał moderator: