To jest najlepszy pie dyniowy jaki jadlam - prawdziwa korzenna slodycz
2/3 szklanki brazowego cukru
1/2 szklanka cukru bialego
2 lyzki maki
1/2 lyzeczki soli
1 lyzeczka cynamonu
1/4 lyzeczki ziela angielskiego
1/4 yzeczki gozdzikow
1/4 lyzeczki imbiru
1 1/2 szklanki dyniowego puree
2 lyzki molasy
3 duze jajka
1 szklanka kremowki
ciasto kruche na pie- ja kupilam gotowe, sprzedawane zamrozone, od razu w okraglej aluminiowej formie
Nagrzewamy piekrnik do 230 C. W misce mieszamy 8 pierwszych skladnikow az sie polacza. Nastepnie dodajemy dynie, molase, jaja i kremowke. Calosc wlewamy do naszego zamrozonego ciasta.Pieczemy przez 10 minut a nastepnie zmniejszamy temperature do 170C i pieczemy przez nastepne 40-45 minut
Pekanowy wierzch:
2/3 szklanki syropu kulinarnego
1/2 szklanki cukru
2 jaja 3 lyzki masla
1/2 lyzeczki aromatu waniliowego
1 szklanki pekanowych polowek
Wszystkie skladniki ubic, polaczyc z orzechami .Wylac na wierzch dyniowego pie po pierwszych 10 minutach pieczenia w wysokiej temperaturze.

2/3 szklanki brazowego cukru
1/2 szklanka cukru bialego
2 lyzki maki
1/2 lyzeczki soli
1 lyzeczka cynamonu
1/4 lyzeczki ziela angielskiego
1/4 yzeczki gozdzikow
1/4 lyzeczki imbiru
1 1/2 szklanki dyniowego puree
2 lyzki molasy
3 duze jajka
1 szklanka kremowki
ciasto kruche na pie- ja kupilam gotowe, sprzedawane zamrozone, od razu w okraglej aluminiowej formie
Nagrzewamy piekrnik do 230 C. W misce mieszamy 8 pierwszych skladnikow az sie polacza. Nastepnie dodajemy dynie, molase, jaja i kremowke. Calosc wlewamy do naszego zamrozonego ciasta.Pieczemy przez 10 minut a nastepnie zmniejszamy temperature do 170C i pieczemy przez nastepne 40-45 minut
Pekanowy wierzch:
2/3 szklanki syropu kulinarnego
1/2 szklanki cukru
2 jaja 3 lyzki masla
1/2 lyzeczki aromatu waniliowego
1 szklanki pekanowych polowek
Wszystkie skladniki ubic, polaczyc z orzechami .Wylac na wierzch dyniowego pie po pierwszych 10 minutach pieczenia w wysokiej temperaturze.

