ciabatta z grzybami i jajecznica*

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
Takie dzisiaj sniadanko w domu serwowalam , moze i wam sie spodoba
icon_smile.gif


Ciabatte pokroic na kilka kawalkow do piekarnika az bedzie ciepla i chrupiaca.

6 jaj
5 lyzek smietanki
kilka malych szalotek
grzyby
rozmaryn
kilka plastrow boczku lub pancetta

A wiec,
szalotki drobno kroimy, podsmazamy na masle . Kiedy sie zeszkla dodajemy pokrojone grzyby - smazymy. Doprawiamy sola, pieprzem i rozmarynem, dodajemy 2 lyzki smietanki i wszysto razam gotujemy az smietanka wyparuje a rzyby beda" suche"

Jajka roztrzepujemy z pozostala smietanka i smazymy z nich jajecznice.
Boczek smazymy na osobnej patelce do m omentu az bedzie chrupiacy.Nastepnie odsaczamy na reczniku papierowym/


Skladanie naszej kanapki:
Na ciepla,chrupiaca ciabatte kladziemy okolo 1/4 jajecznicy. Na to ukladamy warstwe grzybow, plasterki boczku, mocno pieprzymy i jak ktos chce moze skropic na wierzchu olejem truflowym.

Dekorujemy galazka zielonej pietruszki i gotowe
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: