- Paź 27, 2004
- 2,528
- 0
- 0
Skladniki:
- kurczak
- kilo soli
Hit imprezowy i niedzielnoobiadowy w moich okolicach od lat. Najprostszy sposob na kurczaka ktory nie wiadomo dlaczego robi sie az tak miekki ze trzeba uwazac wyjmujac z naczynia bo sie rozlatuje.
Sol wsypac do zaroodpornego naczynia, na to polozyc kurczaka, wstawic do pieca nagrzanego do 200 stopni na +/- pol godziny (zalezy od wielkosci kurczaka), wyjac, odwrocic na druga strone i piec jeszcze pol godziny albo wiecej.
Nie przykrywac.
Zadne przyprawy nie sa potrzebne poza sola. I bez obawy, kurczak NIE bedzie za slony, bo sol twardnieje.
- kurczak
- kilo soli
Hit imprezowy i niedzielnoobiadowy w moich okolicach od lat. Najprostszy sposob na kurczaka ktory nie wiadomo dlaczego robi sie az tak miekki ze trzeba uwazac wyjmujac z naczynia bo sie rozlatuje.
Sol wsypac do zaroodpornego naczynia, na to polozyc kurczaka, wstawic do pieca nagrzanego do 200 stopni na +/- pol godziny (zalezy od wielkosci kurczaka), wyjac, odwrocic na druga strone i piec jeszcze pol godziny albo wiecej.
Nie przykrywac.
Zadne przyprawy nie sa potrzebne poza sola. I bez obawy, kurczak NIE bedzie za slony, bo sol twardnieje.
