Piersi pod kartofelkami

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Matko!!!!!!!!!!!!!!! Dopiero doczytam wątek, właśnie dorzuciałam zamrożone pieczarki i zwiększyłam temperaturę :dump: czyli powinnam się udać do komory na modlitwę! :mrgreen:
 

Bimij

Member
Maj 28, 2006
23
0
0
Namówiona przez Agę ( Nesia ) zrobiłam
icon_smile.gif

Było PYCHA
freu.gif


tzn. nie super dokładnie z przepisem ( nie dałam oleju, bo przegapiłam w pzrepisie, nie miałam balsamicznego tylko kilka kropel zwykłego ) przyprawowo też ciut inaczej i następnym razem ( bo będzie obowiązkowo ):
1. zaleje wodą a nie bulionem ( i moze nawet 1/3 szklanki a nie 1/2 )
2. na wierzchu nie posypie ani solą ani ziarenkami ( ziołowymi z lekka potraktowałam dzisiaj )
te dwie rzeczy spowodowaly że było zbyt doprawione - przynajmniej warzywka, bo kura byla IDEALNA
icon_smile.gif
dobrze że maz lubi tak ostrzej ;)


Iguana
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
 

Nesia

Member
Cze 22, 2005
640
1
16
Hmmm.....skleroza
dump.gif
dump.gif
dump.gif
.....no, ale fakt, ze polecam to danie swiadczy o tym, ze baaardzo smakowalo
icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif


Super jedzonko Iguano
cvety.gif
 

Bimij

Member
Maj 28, 2006
23
0
0
to jeszcze moja fotorealacja ( nie tak ładna jak Iguany
icon_razz.gif
):

6fd424b94086acab003473f1d44292d9-1335316.jpg


db102a5c53057cb87789805c5c1281ed-1335317.jpg


8290d65fc96ca363574184bc9919edb5-1335318.jpg


c4a82548635294209c91521852d54099-1335319.jpg


4c50dcbbc641d5588885c77b88c41cef-1335320.jpg


6c9fb1ec69d9e7fc8d149c42ba44ce46-1335321.jpg


f7330047b4c74ad2760bdacb356efda7-1335322.jpg


a piffko koniecznie do tego
ccyb.gif
 

Izzabelkas

Member
Mar 19, 2007
85
0
0
Po zobaczeniu fotek Biedronki jutro robie to cudne danie
icon_smile.gif
 

Izzabelkas

Member
Mar 19, 2007
85
0
0
Dzis zrobiłam...
Pyszne....pyszne.....pyszne.....
icon_razz.gif

Dzieki za przepisik!!!!!
 

BERAIZOL4

Member
Lut 23, 2007
147
0
0
Czy mozna to danie zrobić dzień wcześniej?Czy drugiego dnia bedzie rownie smaczne?Nabrałam checi aby je zrobić na niedzielny obiad.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Zawsze gdy mi ten wątek przychodzi na e-maila to widzę "Piersi jak kartofelki"
rofl.gif
 

Izzabelkas

Member
Mar 19, 2007
85
0
0
Nie mam pojęcia jak smakuje to na nastepny dzień....ale ogólnie jest pyszne
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

BERAIZOL4

Member
Lut 23, 2007
147
0
0
Pyszne .Szwagier nosem kręcił,ale po skosztowaniu zwrócił honor.Jak smakuje na drugi dzien nie wiadomo,bo nic nie zostało.Dziękuję za przepis,pozdrawiam.
 

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
Pyszne, pycha, pyszniutkie! Polecam gorąco wszystkim! na pewno nie raz zagosci na moim stole. Moja córcia tak wcinała aż Jej się uszy trzęsły.
icon_mrgreen.gif
 

alicjanka

Member
Cze 28, 2006
5,627
0
0
To i ja się wypowiem, bo robiłam w niedzielę i zapomniałam napisać
icon_redface.gif

Danie - rewelacja!! Bardzo wszystkim smakowało
icon_smile.gif

Dodałam tylko jeszcze kukurydze, cebulę i na samym końcu posypałam startym, żółtym serem.
Przepyszne!
 

frigg

Member
Mar 23, 2006
774
1
0
Zrobiłąm to danie dzisiaj dla gościa. Miałam mało czasu więc wszystkie składniki(oprócz ziemniaków) po kolei podsmażyłam na oliwie (mieso przyprawione uprzednio i skropione octem balsamico). Potem poukładalam to w naczyniu jak nakazane w przepisie, na wierzch ziemniaczki w małą kostkę posypane podsmażonym boczkiem. Piekło się jeszcze około 35 minut. Było rewelacyjne. Smaczne i nietuzinkowe. Będzie z nami. DZIęKI Iguano za przepis. Nstępnym razem zrobię zgodnie z zaleceniami - wtedy to dopiero będzie pyszne.
PS - przepis już sprzedany.
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,376
3,654
113
Właśnie się zastanawiałam, jak skomponować obiad, mając w jednej misce zamarynowane w przyprawach z oliwą pokrojone w kostkę kurze biusty, a drugiej - zblanszowane i obsypane przyprawami ziemniaki, kiedy w oczy wszedł mi ten przepis.
icon_smile.gif
Dzięki, Frigg! Dzięki, Iguano!
icon_smile.gif
anbetung.gif
cvety.gif

Pieczarek i boczku niestety w lodówce nie było, ale znalazły się marchewka, mrożony groszek i kilka plasterków szynki.
Danie już siedzi w piekarniku, a ja mogę się zająć tym co najbardziej lubię, czyli przygotowaniem deseru...
icon_wink.gif


EDIT:
Potrawa wyszła nie tylko bardzo apetyczna, rumiana i pachąca, ale też bardzo smaczna.
mniam.gif
Mięso było wyjątkowo soczyste i mięciutkie - podlałam je przed pieczeniem kilkoma łyżkami wody. Piekłam trochę dłużej i w niższej temperaturze. Ponieważ miałam gości na obiedzie, nie wypadało mi strzelać fleszem po oczach, więc nie będzie zdjęcia.
Ale nic straconego - danie już zapisane w kolejce do powtórki, bo należy do mojego uluibionego gatunku - smaczne, proste i "samorobiące się"....
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

an666

Member
Lis 22, 2007
28
0
0
Zrobillam to danie , wyszlo smakowite , jakkolwiek brakowalo mi w nim cebuli, ewentualnie pora i nastepnym razem napewno tego nie zabraknie. Mam zamiar podsmazyc pieczarki na masle wraz z cebulka i dodac do miesa. Fajnie jest tez posypac ziemniaczki koperkiem. Aha danie robi sie ekspresowo:)) Napewno powtorze:)) Dzieki za inspiracje:))