mój ukochany biały sos na pizzę

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Shark, Kasia, Lis
banana.gif
banana.gif
banana.gif
banana.gif
banana.gif
 

jasiu101

Member
Lip 20, 2006
6,581
0
36
ten sos mozna zastapic koncentrat do mini pizzy
icon_smile.gif
czuje ze zaniedlugo zrobie pizze
icon_razz.gif
albo minni pizze i napewno uzyje tego sosu
icon_smile.gif



a carbonara kojarzylo mi sie ze spagetti
icon_smile.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Malgosimi, sosik brzmi smakowicie, na pewno spróbuję
icon_smile.gif

Mam jednak pytanie: jaki jest przepis na to ciasto do pizzy, ktore jest na Twoim zdjęciu? próbuję osiągnąć taki efakt, by mi tak ładnie brzegi wyrosły, by ciasto miękkie (puszyste było).
gruebel_2.gif
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Malgosimi @ 23 Oct 2005 napisał:
index.php?act=findpost&pid=188374Małgoś, tak, w pizzeriach nazywają taką carbonara (dlatego napisałam, że to jest inspirowane upodobaniami Łukasza)... ale chyba nizbyt słusznie, bo w spaghetti carbonara nie ma ani śmietany
a co jest?
To wsiowy smakolyk
czyli jest tlusty boczek prosto od swini (jeszcze podsmazony na masle prosto od krowy
icon_rolleyes.gif
) jajca od kuricy i smietana
Mialam znow nadzieje, ze to sos czosnkowy do skorek jaki ma pizza-pizza
icon_sad.gif

Swoja droga cocham carbonara
icon_mrgreen.gif
 

jasiu101

Member
Lip 20, 2006
6,581
0
36
Nie wytrzymalem i zrobilem sos :mgreen: zalalem bulke i zjadlem :mgreen:
 

Małgoś.dz.

Member
Paź 25, 2004
4,687
1
0
Co prawda, okupione poparzeniowym bólem, ale fajnie było sobie na nowo, po długiej przerwie przypomnieć smak tego sosu.
Takie odkrycie już wypróbowanego wspaniałego smaku.
cvety.gif

Pizza była boska.
icon_smile.gif
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
ciesze sie malgos!!
malaMi - nei zauwazylam pytania wczesniej. Kwestia brzegow jest zalezna niestety od temperatury, ktora wyciaga piekarnik (I KAMIENIA) a nie przepisu na ciasto. Brzegi, ktore nie sa polane sosem i dodatkami po prosu po zetknieciu z gorrracym kamieniem natychmiast rosną i się napuszają (moje brzegi są pełne pęcherzy i dziurek, uwielbiam takie - nie mylic z brzegiem UFORMOWANYM, jak radzą niektóre przepisy - jakiś absurd dla mnie - pizzowego ortodoksa
icon_lol.gif
!!!!)
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Aaaaaa
icon_exclaim.gif
dump.gif


Patrz, nie sądziłam.... myślałam, że coś nie tak robię w samej recepturze ciasta
gruebel_2.gif


Serdeczne dzięki za odpowiedż
bussi.gif


Czas więc na kolejne próby, tym razem z kamieniem i temperaturą
dump.gif



wink.gif
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
acha i jelsi do napoletany dasz nieco wiecej drozdzy i cukru - wyjdzie grubsza - warto poprobowac
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

alicjanka

Member
Cze 28, 2006
5,627
0
0
Zrobiłam dziś pierwszy raz i wiem już, że bedę robiła często
icon_mrgreen.gif

Pychotka!!
 

eirl

Member
Lip 24, 2007
108
0
0
Spróbuje przy najbliższej okazji. Opisy zachęcające.
 

Scio

Member
Lip 10, 2007
25
0
0
Witam. Od jakiegos czasu mam chec zrobic pizze i wlasnieszukam przepisu na cos innego. I wydaje mi sie ze znalazlam. Mam tylko kilka pytań. To jest sos ktorym smaruje sie ciasto, naklada dodatki i do pieca?
I jeszcze jedno co to jest ten kamien?
 

praktykant

Member
Lis 20, 2008
47
0
0
MALGOSIMI!!!!... chciałbym się odnieść do drugiego postu w temacie czyli zdjęcia!! JAK JAK JAK JAK...... Ty robisz to ciasto??
I jak możecie tak troturować nowych uzytkowników forum?
 

emi247

Member
Paź 10, 2008
6
0
0
Pyszny ten sosik:) robiłam w ubiegłym tygodniu i bardzo posmakował mi i mężowi ;) u nas w jednej pizzerii jest pizza kebab na białym sosie ale jest inny niż ten, również bardzo smaczny, myślałam że może z tego przepisu wyjdzie coś podobnego a jednak wyszło coś innego, myślicie że tamta pizza może być robiona na sosie takim czosnkowym do kebaba?
 

praktykant

Member
Lis 20, 2008
47
0
0
Bardzo przypadł mi do gustu ten sos. Taka miła odskocznia od tradycyjnego pomidorowego sosu. Ja połączyłem go z wędzonym boczkiem i to połączenie okazało się być fantastyczne.

2ad577afc82cbdf1.jpg