Tak przygotowane orzechy sa wysmienita przekaska do piwa i nie tylko
1) Migdaly lub pekany na ostro
2 szklanki orzechow
1lyzka bialka
2 lyzeczki brazowego cukru
½ lyzeczki cayanne
1 lyzka posiekanego rozmarynu
NAgrzewamy piekarnik do 150 C. Nastepnie rozkladamy orzechy na blaszce i pieczemy okolo 15 minut od czasu do czasu mieszajac zeby sie nie przykleily.
Gdy gotowe lekko studzimy. Nastepnie, ubijamy bialko az pojawi sie piana, dodajemy orzechy, cukier, sol ,cayanne i rozmaryn- wszystko mieszamy a nastepnie pieczemy w piekarniku przez nastepne 20 minut. Podajemy wystudzone
2)Pekany z chilli
25 dag pekanow
1lyzka oleju
4lyzki cukru
1lyzeczka soli
1 ½lyzeczki chili
NAgrzewamy piekrnik do 150C.. Pekany rozkladamy na blaszce a nastepnie pieczemy przez okolo 30 minut. Podgrzewamy olej na malej patelce ,dodajemy orzechy i mieszamy razem az orzechy beda pokryte olejem. Nastepnie dodajemy cukier i sol- wszystko gotujemy az cukier zacznie brazowiec, okolo 5 minut. Sciagamy patelke z ognia posypujemy proszkiem i wszystko dobrze mieszamy zeby orzechy byly cale pokryte.
1) Migdaly lub pekany na ostro
2 szklanki orzechow
1lyzka bialka
2 lyzeczki brazowego cukru
½ lyzeczki cayanne
1 lyzka posiekanego rozmarynu
NAgrzewamy piekarnik do 150 C. Nastepnie rozkladamy orzechy na blaszce i pieczemy okolo 15 minut od czasu do czasu mieszajac zeby sie nie przykleily.
Gdy gotowe lekko studzimy. Nastepnie, ubijamy bialko az pojawi sie piana, dodajemy orzechy, cukier, sol ,cayanne i rozmaryn- wszystko mieszamy a nastepnie pieczemy w piekarniku przez nastepne 20 minut. Podajemy wystudzone
2)Pekany z chilli
25 dag pekanow
1lyzka oleju
4lyzki cukru
1lyzeczka soli
1 ½lyzeczki chili
NAgrzewamy piekrnik do 150C.. Pekany rozkladamy na blaszce a nastepnie pieczemy przez okolo 30 minut. Podgrzewamy olej na malej patelce ,dodajemy orzechy i mieszamy razem az orzechy beda pokryte olejem. Nastepnie dodajemy cukier i sol- wszystko gotujemy az cukier zacznie brazowiec, okolo 5 minut. Sciagamy patelke z ognia posypujemy proszkiem i wszystko dobrze mieszamy zeby orzechy byly cale pokryte.