Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rogale maslane
cincin.cc - witaj w krainie inspiracji smaku > Przepisy > Słodkości > Ciasteczka
Stron: 1, 2, 3, 4
Dolly
[b]
ja robiłam z nutellą i marmoladą, kilka jest z masełkiem ale one jakieś takie puste są, czegoś im brak.
Niestety przy ostatniej serii piecyk się zbuntował i przestał grzać

oto zdjęcie

margolcia
a czym były "lakierowane"?icon_smile.gif
Dolly
[b]maślane niczym a reszta białkiem icon_smile.gif

te z nutellą są przesmaczne

p.s. na zdjęciu wyszły ciemniejsze niż w rzeczywistości
Musia
no wiec robilam juz wiele razy i sa poprostu wysmienite, dziekuje bajaderka
AnnaH
chcialam tylko dodac ze wypieki bajaderki sa jak marzenie, wszystkie idealne...moze kiedys jak dojde do wprawy uda mi sie choc raz zrobic takie cuda
nurthena
hmm nie widze nigdzie zeby bylo napisane wiec sie zapytam ;) Ile mniej wiecej rogalików z porcji jednej wychodzi??
Dolly
[b]3*8 = 24 sztuki rogalików
sylwia18
ja zaraz sie za nie biore zdam relacje po zrobieniu ;)
nurthena
ja sie ttez dzisiaj biore tak po 18 moze 8) juz sie doczekac nie moge hihih
Dolly
[b]ja znowu je robie jutro albo we wtorek icon_smile.gif

dla rodziców z marmoladną a dla siebie i chłopaka z nutellą icon_smile.gif
sylwia18
a ja robie z nadzieniem cynamonowym ciacho rośnie narazie icon_smile.gif
sylwia18
zrobione! Bajaderko te rogaliki są przepyszne! takie puchate i delikatne...po prostu niebo w gębie! Dziękuję za przepis
anik
jaka konsystencje powinno miec to ciasto po wyrobieniu? :| musialam podsypywac maka co chwile bo mi sie kleilo do rak i stolnicy :/
najpierw mikserem probowalam, ale nie bardzo wiem ile trwa mikserem wyrobienie i jak powinno wyglada po icon_smile.gif wiec sobie darowalam po 5 minutach i zaczelam recznie.. wyrobilam kulke, ale no nie wiem... czy to sie ma kleic czy nie ma kleic.. czy co.... teraz rosnie ...
margolcia
prawdopodobnie rośnie:) ja też wsypałam trochę więcej mąki niż jest w przepisie, ale wyszły b.smaczne. Ciasto po wyrobieniu jest gładkie i trzeba go zostawić w cieple żeby sobie podrosło.
anik
rosnie :d moze nie podwoilo jeszcze objetosci ale w lazience lezy przytulone do kaloryfera dopiero 40 minut ;) dam mu jeszcze 20 i ide sie bawic z walkiem ;)
anik




Siostra_Ducket
anik śliczne. dawałaś coś do środka? ja najbardziej lubie z jabłkami i cynamonem lub budyniem
anik
of kurz marmolade
Lis
Zrobiam w końcu. Z marmieladą i częśc bez. I te solo zdecydowanie bardziej mi smakują. Faszerowane są zbyt słodkie, a podzielenie ciasta na 24 kawałki spowodowało, ze wyszły zbyt duże jak na nadziewane. Za to puste są cudne- puszyste, zgrabniutkie, pyszne potraktowane masełkiem po przekrojeniu.
arielka
Powiem krótko: rozkosz :!:

Zachciało mi się pieczenia od poniedziałku i nie żałuję.
Połowę zrobiłam z samym masełkiem, a połowę dla córci z Nutellą. Obie wersje już zjedzone

I tak jak mówi lislawa, są przecudnie puszyste.
Proporcje ciasta idealne, nie dosypywałam mąki.
kasiak73
Dzisiaj zrobiłam rogale ale w kształcie bułeczek
Część była z marmolada a częśc pustych
Pyszne
thefighter
PYCHOTA ;) Zrobiłam je z marmoladą... po godzinie po rogalikach nie było ani śladu
jean
Wczoraj zrobiłam bułeczki z jagodami z ciasta na rogale maślane.
Wyszły pyszne, delikatne. A dzis na śniadanie z kawą i masełkiem. Polecam!


sylwia18
Jean cudne Ci wyszły! icon_razz.gif i to jeszcze z jagodami...mmmmm...zazdroszcze takiego sniadanka
jean
Coraz bardziej zaczynam wierzyć w to, że jak przepis jest dobry to nie ma mocnych...musi wyjść i trudno jest cos zepsuć icon_smile.gif
sylwia18
tak, ja też w to wierze z moimi zdolnościami to naprawdę innej opcji nie ma, większość przepisów na tym forum jest super
jean
Gdyby ktoś mi kiedyś powiedział, że z takim zamiłowaniem będę przegladała przepisy,gotowała i testowała nowe to powiedziałabym...
wszystko przez to forum właśnie
Ilona
A ja cierpię na brak czasu i dlatego tylko przeglądam i podziwiam - może to i lepiej
sha
ja dzisiaj robie te rogale w formie jagodzianek i wiśnianek
robiłam je już wczesniej jako rogale i były pyszne
caisto właśnie rośnie icon_smile.gif
roggie
Nadziewalam cynamonem z cukrem i orzechami, dzemem z czarnej porzeczki i kawaleczkami czekolady oraz czesc upieklam bez nadzienia.
Najlepsze byly te bez nadzienia smarowane dzemem w czasie jedzenia:) mniam! do kawy czy herbaty poezja:)
dziekuje za przepis

jean
Smakowite!
jaka
Dziś upiekłam je po raz kolejny. Tym razem zrobiłam po raz pierwszy tylko z masełkiem w środku (zabieram je na jutrzejszy piknik nad wodą, a owoce "przyciągają" owady...) - są REWELACYJNE!!! Zuzio z wielkim samkiem wciągnął jednego - a Zuzę niełatwo namówić na jedzenie...
jaka
Dodam tylko, że ciasto tym razem wałkowałam dość cienko i jak się wcina te rogaliczki, to one się tak cudownie rozwarstwiają - uwielbiam to
alisia
Zachęcona pięknymi zdjęciami i pozytywnymi komentarzami zrobiłam te rogaliki i rzeczywiście były przepyszne. Uwielbiam dobre pieczywko
Z części ciasta zrobiłam bułeczki z nadzieniem jabłkowymi. Zdecydowanie jednak bardziej smakowały mi rogaliki. W tym tygodniu zamierzam powtórzyć pieczenie.

Wkleiłabym zdjęcie, ale nie bardzo wiem jak to zrobić
Buka
Witaj Alisio w miszmaszu jest instrukcja wklejania zdjęć, dość się rozrosła z czasem, ale wystarczy Ci lektura pierwszej strony: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1254
alisia
Dzięki serdeczne za reakcję, kiedy klikam w link, który mi podałaś, otwiera mi się nowa strona i tam loguję się i wtedy wyświetla się komunukat: ,,Wybrany przez ciebie post lub temat nie istnieje"
Ilona
CYTAT(alisia)
Dzięki serdeczne za reakcję, kiedy klikam w link, który mi podałaś, otwiera mi się nowa strona i tam loguję się i wtedy wyświetla się komunukat: ,,Wybrany przez ciebie post lub temat nie istnieje"


To może skopiuj ręcznie link do strony
A jak nie to w Misz masz'u jest temat o wklejaniu fotek (poradnik ;))
alisia
Przejrzę i spróbuję się trochę pobawić. Dziękuję za wskazówki, ale jestem tu nowa, więc nie bardzo wiem jak się poruszac po stronce. Myślę, że przyjmiecie do grona ,,ciasteczkowych żarłoczków" takiego laika jak ja
Ilona
W razie wątpliwości pytaj - każdy tu służy pomocą
izabelka
Witam Was wszystkie bardzo serdecznie icon_smile.gif

Ciasto drożdżowe to chyba jedyne, które mi nie wychodzi, ale zachęcona pozytywnymi postami- spróbuję icon_smile.gif

Potem zdam relację icon_smile.gif
alisia
Próba generalna:

To jest moje najmłodsze szczęście!

Ilona
A gdzie rogalikiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
alisia
A to są wspomniane rogale





Te zdjęcia wychodzą mi taaaaaaaaaakie wielgachne, pomimo tego, że zmniejszyłam im rozdzielczość.



Proszę, proszę to są właśnie rogaliki maślane, może nie tak piękne jak bajaderki, ale za to pyszniutkie
Nutka
I ja zrobiłam je na niedzielę icon_biggrin.gif Przepyszne. Bajaderko jesteś wielka icon_biggrin.gif
AgusiaSz
śliczne te wasze rogaliki mniam.gif ja robię jutro icon_mrgreen.gif
tatter


Bajaderko... dziekujemy...sa wysmienite!
bajaderka
Ale kuszace zdjecia dziewczyny icon_smile.gif Pieeekne!

tatter, you're welcome icon_smile.gif
Kleopatra
Zrobiłam je dziś w kilku wariacjach smakowych:
-z nutellą i polewą czekoladową posypane orzeszkami
-z powidłami śliwkowymi i lukrem
-z serem
Cóż mogę powiedzieć... Przyłączam się do wszystkich pozytywnych opinii icon_smile.gif Pięknie dziękuję za przepis, do którego z pewnością wrócę nie raz i nie dwa... cvety.gif cvety.gif cvety.gif
Siostra_Ducket
rogaliki maślane z budyniem





i eksperyment "świąteczny"
Siostra_Ducket
zapomniałam dodac, ze rogaliki jak zwykle przepyszne lecker.gif mniam.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.