Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Adżyka, keczupy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 357653" data-attributes="member: 692"><p>adżika... co kucharz to przepis:0</p><p>Ja najbardziej lubie taką:</p><p>1/2 kg papryki czerwonej slodkiej</p><p>1/2 kg papryki czerwonej ostrej ( czuszka, chilli)</p><p>1/2 kg luskanych orzechow włoskich</p><p>1/2 kg czosnku.</p><p>Sol, ocet winny, olej</p><p>Obrac co obrania i oczyszczenia wymaga.</p><p>Papryki przepuscic przez maszynke. Dać do gara albo na patelnie na olej i wysmazac, az dobrze odparują. Dodać orzechy wloskie przepuszczone przez maszynke i znowu podsmażyć, tym razem stać i mieszać bo przywiera.</p><p>Na sam koniec dodać czosnek przepuszczony przez maszynke, sol i ocet winny, krótko przesmażyć i gorące w słoiczki ładować.</p><p>Powinno być gęsta, ostra, słona i aromatyczna.</p><p>Nie nadaje sie do spozywania bezpośrednio jak keczup czy ajwar, natomiast cudownie aromatyzuje różne rzeczy. Banalny przecier pomidorowy nabiera nieprawdopodobnej urody z łyżeczką adżiki...</p><p>qd</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 357653, member: 692"] adżika... co kucharz to przepis:0 Ja najbardziej lubie taką: 1/2 kg papryki czerwonej slodkiej 1/2 kg papryki czerwonej ostrej ( czuszka, chilli) 1/2 kg luskanych orzechow włoskich 1/2 kg czosnku. Sol, ocet winny, olej Obrac co obrania i oczyszczenia wymaga. Papryki przepuscic przez maszynke. Dać do gara albo na patelnie na olej i wysmazac, az dobrze odparują. Dodać orzechy wloskie przepuszczone przez maszynke i znowu podsmażyć, tym razem stać i mieszać bo przywiera. Na sam koniec dodać czosnek przepuszczony przez maszynke, sol i ocet winny, krótko przesmażyć i gorące w słoiczki ładować. Powinno być gęsta, ostra, słona i aromatyczna. Nie nadaje sie do spozywania bezpośrednio jak keczup czy ajwar, natomiast cudownie aromatyzuje różne rzeczy. Banalny przecier pomidorowy nabiera nieprawdopodobnej urody z łyżeczką adżiki... qd [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Adżyka, keczupy
Top
Bottom