- Wrz 30, 2007
- 3,567
- 0
- 0
Fajny, prosty i szybki przepis z nowej ksiazki Nigelli - Kitchen. Zdjecia niestety nie ma bo palki byly wczoraj wieczorem i bardzo szybko wyszly
80ml sosu Worcestershire
4 lyzki ketchupu
2 lyzeczki proszku musztardowego
1 lyzeczka imbiru w proszku (dalam 2 lyzeczki swiezego, startego)
1 lyzka dzemu morelowego
1 cebula drobno posiekana
8 palek z kurczaka (noga bez udka)
1 lyzka oliwy czosnkowej (dalam oliwe + 2 zmielone zabki czosnku)
1. Wymieszac wszystkie skladniki w misce
2. Przelozyc palki do natluszczonego zaroodpornego naczynia i zalac reszta marynaty
3. Piec ok 40min w 200C
Mysle ze palki bylyby rownie pyszne gdyby dodalo sie odrobine podprazonych ziaren kminu.
SMACZNEGO

80ml sosu Worcestershire
4 lyzki ketchupu
2 lyzeczki proszku musztardowego
1 lyzeczka imbiru w proszku (dalam 2 lyzeczki swiezego, startego)
1 lyzka dzemu morelowego
1 cebula drobno posiekana
8 palek z kurczaka (noga bez udka)
1 lyzka oliwy czosnkowej (dalam oliwe + 2 zmielone zabki czosnku)
1. Wymieszac wszystkie skladniki w misce
2. Przelozyc palki do natluszczonego zaroodpornego naczynia i zalac reszta marynaty
3. Piec ok 40min w 200C
Mysle ze palki bylyby rownie pyszne gdyby dodalo sie odrobine podprazonych ziaren kminu.
SMACZNEGO
Ostatnią edycję dokonał moderator: