Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Aglio olio e peperoncino
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 484051" data-attributes="member: 52"><p>Takie opakowania latwo rozpoznac po skladnikach: nie ma tam nic dodatkowego. Same warzywa suszone i ziola. </p><p>Mam kilka takich opakowan, wiec sfotografuje. Ostatnio kupilam na bazarze tzw. przyprawe apulijska / czosnek, natka pietruszki i peperoncino /. Praktycznie dodaje ja do wielu potrwa, ale mozna tez dodac do oliwy na patelni / i potem wrzucic makaron /. </p><p>Podam przyklad jednej z takich mieszanek: rigatoni po sycylisjku. W skad wchodza suszone baklazany, pomidory, papryka, oliwki, bazyliam cebula, czosnek, kapary, por plus sol / ale soli jest niewiele, nie tak jak w kostkach rosolowych /. Taka miesznek zalewa sie wrzatkiem na 5 minut, a potem dodaje do rozgrzanej oliwy. W tym przepisie dochodzi jeszcze mieso / ja dziele na czastki surowa kielbase / i przecier pomidorowy. Rezultat zaskakujaco smaczny. </p><p>W ogole uwazam, ze zamiast kostek rosolowych powinno byc na rynku wiecej wlasnie takich mieszanek. Byc moze da sie je zrobic z suszonej wloszczyzny / taka bywa w polskich sklepach /: niestety ma niewiele skladnikow.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 484051, member: 52"] Takie opakowania latwo rozpoznac po skladnikach: nie ma tam nic dodatkowego. Same warzywa suszone i ziola. Mam kilka takich opakowan, wiec sfotografuje. Ostatnio kupilam na bazarze tzw. przyprawe apulijska / czosnek, natka pietruszki i peperoncino /. Praktycznie dodaje ja do wielu potrwa, ale mozna tez dodac do oliwy na patelni / i potem wrzucic makaron /. Podam przyklad jednej z takich mieszanek: rigatoni po sycylisjku. W skad wchodza suszone baklazany, pomidory, papryka, oliwki, bazyliam cebula, czosnek, kapary, por plus sol / ale soli jest niewiele, nie tak jak w kostkach rosolowych /. Taka miesznek zalewa sie wrzatkiem na 5 minut, a potem dodaje do rozgrzanej oliwy. W tym przepisie dochodzi jeszcze mieso / ja dziele na czastki surowa kielbase / i przecier pomidorowy. Rezultat zaskakujaco smaczny. W ogole uwazam, ze zamiast kostek rosolowych powinno byc na rynku wiecej wlasnie takich mieszanek. Byc moze da sie je zrobic z suszonej wloszczyzny / taka bywa w polskich sklepach /: niestety ma niewiele skladnikow. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Aglio olio e peperoncino
Top
Bottom