Joanna @ 21 Jul 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1006296Margot, ciasto przepiękne, a pamięć jak zwykle fenomenalna.
, Joasiu ,ale pamięć się ujawniła dopiero jak znalazłam karteluszek wycięty z czasopisma ,a że z tego czasopisma mam jeszcze chyba 4 takie karteluszki(jedna na blok z herbatnikami , na jakieś smakowe pieczywo też) to skojarzyłam![]()
![]()
Joanna @ 3 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1449311...i pół porcji masy biszkoptowej z dwóch jajek.I to był bardzo dobry pomysł.
Ja zrobiłam w blaszce 18 cm i zmniejszyłam biszkopt, ale za mało. Zrobiłam z trzech jajek + proporcjonalnie pozostałe składniki. Niewielką ilość musiałam wyrzucić, bo już się nie zmieściła.
Takie wysokie mi wyszło:
![]()
Agrestu też chyba ciut za dużo:
![]()
![]()
Zdjęcia robiłam zanim całkiem wystygło więc wygląd ciasta na nich taki sobie, ale w smaku bardzo dobre.
hazo @ 4 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1449732I to był bardzo dobry pomysł.
Joanna @ 2 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=869805I ja też!Dziś sobie o nim przypomniałam, wertując starutki kajet z przepisami.![]()
![]()
Jak myślisz - jak je teraz upieczemy, to znów będziemy piękne i młode?![]()
Z tą nadzieją upiekę je jutro![]()
Jestem bardzo ciekawa kobinacji ciasta kruchego z biszkoptem.
Nigdy takiego nie jadłam.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.