Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Ajerkoniak i cacaoshua*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jobi" data-source="post: 410703" data-attributes="member: 708"><p>Jeśli przepisy połączymy, to do momentu dodawania dodatkowych 3 łyżek alkoholu i czekolady możemy robić razem i podzielić na połowę.</p><p></p><p><strong> AJERKONIAK</strong></p><p></p><p> 9 żółtek</p><p> 1 jajko</p><p> 1 łyżeczka cukru waniliowego</p><p> 3/8 szklanki cukru</p><p> 1,5 łyżki mleka skondensowanego</p><p> 1 szklanka wódki (bez 3 łyżek)</p><p></p><p> Żółtka i jajko utrzeć z cukrem, dodać zapach i mleko. Nie przerywając ucierania, powoli dodać alkohol.</p><p></p><p> <strong> CACAOSHUA</strong></p><p></p><p> 9 żółtek</p><p> 1 jajko</p><p> 1 łyżeczka cukru waniliowego</p><p> 3/8 szklanki cukru</p><p> 1,5 łyżki mleka skondensowanego</p><p> 1 szklanka wódki (plus 3 łyżki)</p><p> 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej</p><p> 2 łyżki gorącej wody</p><p> 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady</p><p></p><p> Żółtka i jajko utrzeć z cukrem, dodać zapach i mleko. Nie przerywając ucierania, powoli dodać alkohol (bez 3 łyżek). Czekoladę rozpuszczamy na gorąco. Kawę mieszamy z wodą, dodajemy do czekolady. Wlewamy 3 łyżki wódki. Masę studzimy i dodajemy do ucieranego ajer-koniaku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jobi, post: 410703, member: 708"] Jeśli przepisy połączymy, to do momentu dodawania dodatkowych 3 łyżek alkoholu i czekolady możemy robić razem i podzielić na połowę. [B] AJERKONIAK[/B] 9 żółtek 1 jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego 3/8 szklanki cukru 1,5 łyżki mleka skondensowanego 1 szklanka wódki (bez 3 łyżek) Żółtka i jajko utrzeć z cukrem, dodać zapach i mleko. Nie przerywając ucierania, powoli dodać alkohol. [B] CACAOSHUA[/B] 9 żółtek 1 jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego 3/8 szklanki cukru 1,5 łyżki mleka skondensowanego 1 szklanka wódki (plus 3 łyżki) 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki gorącej wody 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Żółtka i jajko utrzeć z cukrem, dodać zapach i mleko. Nie przerywając ucierania, powoli dodać alkohol (bez 3 łyżek). Czekoladę rozpuszczamy na gorąco. Kawę mieszamy z wodą, dodajemy do czekolady. Wlewamy 3 łyżki wódki. Masę studzimy i dodajemy do ucieranego ajer-koniaku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Ajerkoniak i cacaoshua*
Top
Bottom