To nie jest ani do picia (za gęste), ani do jedzenia (za mocne) - wszyscy mówią, że to do lizania
15 żółtek
400 gram cukru pudru
0,5 litra niesłodzonego mleka skondensowanego (kartonik)
opakowanie mleka w proszku (zwykłe nie granulki)
cukier waniliowy (ostatnio tata użył zaprawy waniliowej i odrobiny zaprawy migdałowej z butelki - nie wiem skąd on to ma - chyba z Makro)
0,5 litra spirytusu (naprawdę mocne wychodzi przy tej konsystencji)
1. żółtka utrzeć/wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym
w mleku skondensowanym rozpuścić mleko w proszku - otrzymamy konsystencję papki
2. połączyć zółtka z mlekiem
3. ciągle kręcąc mikserwm wlewać powolutku spirytus
przechowywać w słoiczkach - z butelki nie wyjdzie
mój tata używa tego kremu do babeczek (kupuje takie małe, kruche, słodkie korpusiki babeczkowe) - nakłada szprycką i na wierzch daje wisienkę z nalewki - na imprezach robią furorę, szczególniejak ktoś nieświadomy wpakuje taką babeczkę całą do ust <!--emoid
--><!--endemo-->
ja po prostu wyjadam ze słoika w chwilach słabości <!--emoid
--><!--endemo--> <!--emoid
--><!--endemo--> <!--emoid
--><!--endemo-->
15 żółtek
400 gram cukru pudru
0,5 litra niesłodzonego mleka skondensowanego (kartonik)
opakowanie mleka w proszku (zwykłe nie granulki)
cukier waniliowy (ostatnio tata użył zaprawy waniliowej i odrobiny zaprawy migdałowej z butelki - nie wiem skąd on to ma - chyba z Makro)
0,5 litra spirytusu (naprawdę mocne wychodzi przy tej konsystencji)
1. żółtka utrzeć/wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym
w mleku skondensowanym rozpuścić mleko w proszku - otrzymamy konsystencję papki
2. połączyć zółtka z mlekiem
3. ciągle kręcąc mikserwm wlewać powolutku spirytus
przechowywać w słoiczkach - z butelki nie wyjdzie
mój tata używa tego kremu do babeczek (kupuje takie małe, kruche, słodkie korpusiki babeczkowe) - nakłada szprycką i na wierzch daje wisienkę z nalewki - na imprezach robią furorę, szczególniejak ktoś nieświadomy wpakuje taką babeczkę całą do ust <!--emoid
ja po prostu wyjadam ze słoika w chwilach słabości <!--emoid
Ostatnią edycję dokonał moderator: