Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Ajerkoniak*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="infolinia" data-source="post: 199674" data-attributes="member: 979"><p>4 żółtka</p><p>1 szkl. cukru pudru</p><p>1 cukier waniliowy</p><p>200 ml śmietany 30%</p><p>100 g spirytusu</p><p></p><p>Zmiksować żółtka z cukrem pudrem i c.waniliowym do puszystości, dodać śmietanę i miksować około 10 minut, na koniec nie przerywając miksowania dodawać cienką stróżką spirytus. Przelać do butelki, zostawiając troszkę wolnego miejsca i schłodzić. Najlepszy na drugi dzień. Po schłodzeniu ajerkoniak zgęstnieje i może być problem z wydostaniem go z butelki. Wtedy dodać troszkę zimnej, przegotowanej wody lub wódkę i wstrząsnąć.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="infolinia, post: 199674, member: 979"] 4 żółtka 1 szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy 200 ml śmietany 30% 100 g spirytusu Zmiksować żółtka z cukrem pudrem i c.waniliowym do puszystości, dodać śmietanę i miksować około 10 minut, na koniec nie przerywając miksowania dodawać cienką stróżką spirytus. Przelać do butelki, zostawiając troszkę wolnego miejsca i schłodzić. Najlepszy na drugi dzień. Po schłodzeniu ajerkoniak zgęstnieje i może być problem z wydostaniem go z butelki. Wtedy dodać troszkę zimnej, przegotowanej wody lub wódkę i wstrząsnąć. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Ajerkoniak*
Top
Bottom