Ja robię go tak:
Składniki:
50 dag słodkiej papryki,
50 dag bakłażanów,
1 duża cebula,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki oliwy,
sól,
pieprz,
pół łyżki octu.
Bakłażany i paprykę pieczemy w piekarniku.
Studzimy.
Zdejmujemy skórkę i siekamy drewnianą łyżką lub nierdzewnym nożem (nie czernieje).
Dodajemy drobno posiekany czosnek i cebulę.
Doprawiamy pieprzem, solą, oliwą i octem, .
Wstawiamy do lodówki.
Podajemy na zimno do mięsa i ryb pieczonych na grillu.
<!--emoid
--><!--endemo-->
Składniki:
50 dag słodkiej papryki,
50 dag bakłażanów,
1 duża cebula,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki oliwy,
sól,
pieprz,
pół łyżki octu.
Bakłażany i paprykę pieczemy w piekarniku.
Studzimy.
Zdejmujemy skórkę i siekamy drewnianą łyżką lub nierdzewnym nożem (nie czernieje).
Dodajemy drobno posiekany czosnek i cebulę.
Doprawiamy pieprzem, solą, oliwą i octem, .
Wstawiamy do lodówki.
Podajemy na zimno do mięsa i ryb pieczonych na grillu.
<!--emoid
Ostatnią edycję dokonał moderator: