Aksamitna zupa z fasoli i bobu.

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Aksamitna zupa z fasoli i bobu.

1h.jpg


40 dkg bobu
20 dkg fasolki szparagowej
5 szklanek bulionu
4 ziemniaki
mała pietruszka
5 łyżek śmietany 12% UHT
1 łyżka masła
3-4 gałązki świeżego cząbru
szczypta pieprzu
sól

Bób i fasolkę gotujemy wcześniej do miękkości.
Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, pietruszkę oraz opłukane i ugotowane bób z fasolką zalewamy gorącym bulionem, dodajemy cząber, łyżkę masła i gotujemy na wolnym ogniu.
Miękkie warzywa miksujemy blenderem. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.
Podajemy z kruchymi paluszkami lub z grzankami.
 

Załączniki

  • 1h.jpg
    1h.jpg
    73.9 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy