Aksamitna zupa z fasoli i bobu.
40 dkg bobu
20 dkg fasolki szparagowej
5 szklanek bulionu
4 ziemniaki
mała pietruszka
5 łyżek śmietany 12% UHT
1 łyżka masła
3-4 gałązki świeżego cząbru
szczypta pieprzu
sól
Bób i fasolkę gotujemy wcześniej do miękkości.
Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, pietruszkę oraz opłukane i ugotowane bób z fasolką zalewamy gorącym bulionem, dodajemy cząber, łyżkę masła i gotujemy na wolnym ogniu.
Miękkie warzywa miksujemy blenderem. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.
Podajemy z kruchymi paluszkami lub z grzankami.

40 dkg bobu
20 dkg fasolki szparagowej
5 szklanek bulionu
4 ziemniaki
mała pietruszka
5 łyżek śmietany 12% UHT
1 łyżka masła
3-4 gałązki świeżego cząbru
szczypta pieprzu
sól
Bób i fasolkę gotujemy wcześniej do miękkości.
Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, pietruszkę oraz opłukane i ugotowane bób z fasolką zalewamy gorącym bulionem, dodajemy cząber, łyżkę masła i gotujemy na wolnym ogniu.
Miękkie warzywa miksujemy blenderem. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.
Podajemy z kruchymi paluszkami lub z grzankami.