- Lis 9, 2005
- 14
- 0
- 0
Chalwa
200g miodu (albo 100g cukru i 100g miodu)
200g tahina (zmielony sezam o konsystencji gestego syropu)
200 lub wiecej g - bakali
wanilia jesli komus aromaty wydaje sie niepelny
Miod, cukier i tahine rozpuscic na bardzo malym ogniu. Nie musi sie zagotowac chodzi o to zeby sie dobrze polaczylo. dosypac posiekane bakalie. Wylac na blaszke i zostawic do ostygniecia. Pokroic w prostokacty tak na dwa gryzy
2 razy juz to robilam i za kazdym razem znika zanim zdaze pomyslec o aparacie - obiecuje fotke nastepnym razem
200g miodu (albo 100g cukru i 100g miodu)
200g tahina (zmielony sezam o konsystencji gestego syropu)
200 lub wiecej g - bakali
wanilia jesli komus aromaty wydaje sie niepelny
Miod, cukier i tahine rozpuscic na bardzo malym ogniu. Nie musi sie zagotowac chodzi o to zeby sie dobrze polaczylo. dosypac posiekane bakalie. Wylac na blaszke i zostawic do ostygniecia. Pokroic w prostokacty tak na dwa gryzy
2 razy juz to robilam i za kazdym razem znika zanim zdaze pomyslec o aparacie - obiecuje fotke nastepnym razem
