Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Aloo
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 202937" data-attributes="member: 231"><p>przepis jeszcze niewypróbowany, pochodzi z książki Jeffreya Hamelmanna 'Bread'</p><p></p><p>300 g mąki atty</p><p>0,5 ł soli</p><p> (225 g) wody</p><p></p><p>mix 5 minut, zostawić na 30 minut</p><p></p><p> bebechy</p><p>500 g ziemniaków ugotowanych, sprasowanych </p><p>1 ł kuminu</p><p>1 ł kolendry</p><p>1 ł świeżego startego imbiru</p><p>1 Ł + 2 ł posiekanych zielonych chili</p><p>0,5 szklanki posiekanego natki kolendry </p><p>sol</p><p>2 Ł musztardowego oleju(?)</p><p></p><p></p><p>ciasto spłaszczyc, naladowac nadzieniem, zlepic, rozplaszczyc w rekach, rozwalkowac na 20 cm, 2 minuty smażyć, odwrócić, po odwróceniu smarowac sklarowanym masłem, smazyć 30 sekund, jeszcze raz odwrócić i jeszcze raz 30 sekund, jeszcze raz posmarowac i jeszcze raz na 30 sek odwrócić.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 202937, member: 231"] przepis jeszcze niewypróbowany, pochodzi z książki Jeffreya Hamelmanna 'Bread' 300 g mąki atty 0,5 ł soli (225 g) wody mix 5 minut, zostawić na 30 minut bebechy 500 g ziemniaków ugotowanych, sprasowanych 1 ł kuminu 1 ł kolendry 1 ł świeżego startego imbiru 1 Ł + 2 ł posiekanych zielonych chili 0,5 szklanki posiekanego natki kolendry sol 2 Ł musztardowego oleju(?) ciasto spłaszczyc, naladowac nadzieniem, zlepic, rozplaszczyc w rekach, rozwalkowac na 20 cm, 2 minuty smażyć, odwrócić, po odwróceniu smarowac sklarowanym masłem, smazyć 30 sekund, jeszcze raz odwrócić i jeszcze raz 30 sekund, jeszcze raz posmarowac i jeszcze raz na 30 sek odwrócić. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Aloo
Top
Bottom