Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ananasowiec
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="basiak" data-source="post: 441049" data-attributes="member: 1638"><p><strong>Biszkopt</strong>: 5jaj, 1 i 1/3 szkl. cukru, 4 łyżki wody, 2 niepełne szklanki mąki,2 łyzeczki proszku do pieczenia.</p><p>Z podanych składników zrobić ciasto biszkoptowe i upiec.</p><p> <strong>Masa:</strong>: puszka ananasów, 2 galaretki ananasowe,2 budynie ananasowe(mogą być też śmietankowe) kostka margaryny.</p><p>Z puszki odlać sok, dolać do niego dwie szklanki wody i wymieszać. Odlać z tego pół szklanki i rozmieszać w tym budynie a pozostałą część zagotować i do gotującej się wody /z sokiem ananasowym/ wsypać galaretki i dokładnie wymieszać. Wlać budynie chwile pogotować i dodać do tego margarynę. Gotować do rozpuszczenia margaryny cały czas mieszając. Na końcu dodać pokrojone w kostkę ananasy, wymieszać i gorące wylać na przekrojony biszkopt. Wierzch można posypać cukrem pudrem lub polukrować.Można też posmarować bitą śmietaną. Ciasto wstawić do lodówki aby masa dobrze stężała.</p><p>Można zamiast ananasów użyć brzoskwiń w puszce i wtedy galaretki i budyń powinny być brzoskwiniowe. </p><p>Ciasto jest pyszne bo jest winne i nie jest za słodkie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="basiak, post: 441049, member: 1638"] [B]Biszkopt[/B]: 5jaj, 1 i 1/3 szkl. cukru, 4 łyżki wody, 2 niepełne szklanki mąki,2 łyzeczki proszku do pieczenia. Z podanych składników zrobić ciasto biszkoptowe i upiec. [B]Masa:[/B]: puszka ananasów, 2 galaretki ananasowe,2 budynie ananasowe(mogą być też śmietankowe) kostka margaryny. Z puszki odlać sok, dolać do niego dwie szklanki wody i wymieszać. Odlać z tego pół szklanki i rozmieszać w tym budynie a pozostałą część zagotować i do gotującej się wody /z sokiem ananasowym/ wsypać galaretki i dokładnie wymieszać. Wlać budynie chwile pogotować i dodać do tego margarynę. Gotować do rozpuszczenia margaryny cały czas mieszając. Na końcu dodać pokrojone w kostkę ananasy, wymieszać i gorące wylać na przekrojony biszkopt. Wierzch można posypać cukrem pudrem lub polukrować.Można też posmarować bitą śmietaną. Ciasto wstawić do lodówki aby masa dobrze stężała. Można zamiast ananasów użyć brzoskwiń w puszce i wtedy galaretki i budyń powinny być brzoskwiniowe. Ciasto jest pyszne bo jest winne i nie jest za słodkie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ananasowiec
Top
Bottom