- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
czyli na bagietce
puszka anchovies (85g) w oleju
2 zabki czosnku
14 czarnych oliwek bez pestek
1 maly pomidor
1 lyzeczka tymianku
3 lyzeczki natki
pieprz czarny (najlepiej swiezo mielony)
skladniki posiekac w blenderze/malakserze/czym kto ma do uzyskania masy ale z grudkami. Jesli jest za gesta dodac oliwy, zeby konsystencja latwo sie rozsamrowywala.
Kromki bagietki opiec w piekarniku/pod grilem/ w tosterze z dwoch stron,
do zrumienienia. Smarowac pasta. Posypac natka.
Zjadac.
puszka anchovies (85g) w oleju
2 zabki czosnku
14 czarnych oliwek bez pestek
1 maly pomidor
1 lyzeczka tymianku
3 lyzeczki natki
pieprz czarny (najlepiej swiezo mielony)
skladniki posiekac w blenderze/malakserze/czym kto ma do uzyskania masy ale z grudkami. Jesli jest za gesta dodac oliwy, zeby konsystencja latwo sie rozsamrowywala.
Kromki bagietki opiec w piekarniku/pod grilem/ w tosterze z dwoch stron,
do zrumienienia. Smarowac pasta. Posypac natka.
Zjadac.