Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Angel Food Cake - na bogato
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1682847" data-attributes="member: 2354"><p>Tak sie wahalam, warto wyrazic swoje zdanie, oberwe jak zwykle czy nie, ale co tam.</p><p>Janie, nie gniewaj sie, prosze.</p><p>Ten angel cake to amerykanski klasyk i jest w kazdym markecie zawsze, ale jak dlugo tu jestem, a naprawde dlugo - sprobowalam raz i nigdy wiecej, dla mnie to badziewie. Ni to babka, ni tort, czort wie co to jest.</p><p></p><p>Ale jakosc produktow w Polsce, a w stanach to zasadnicza roznica, szczegolne w makach ale i w innych skladnikach tez.</p><p>Zreszta i w Polsce nie kazda maka tej samej nazwy nie jest taka sama z kazdego mlyna, co wiecie i piszecie, no wiec.</p><p>Procz tego ludzie nagminnie robia &quot;male&quot; zmiany w oryginalnych przepisach, wiec niewiadomo w jakim stopniu byla roznica tego, co Janie jadla do oryginalnego amerykanskiego przepisu. Czasem nawet najmniejsza zmiana przepisu zmienia jakosc i smak. Kiedy czytam na necie tutejsze przepisy najlepszych amerykanskich szefow, ktore mnie interesuja - tez z ciekawosci czytam opinie, co ludzie pisza: </p><p>&quot;zmienilam to, czy tamto, to opuscilam, tamto doalam&quot;, zmiany w przyprawach i jakosci, a potem gromy na autora przepisu. Jedni sie zachwycaja, a inni, ze nigdy wiecej, tylko nie rozumieja jednego, ze stosujac czesto zasadnicze zmiany nie tylko w skladnikach ale i w technice wykonania otrzymuja zupelnie inny efekt i to z wlasnej winy. </p><p>Ale czasem niewielkie zmiany moga byc na korzysc niektorych dan, choc nie zawsze.</p><p></p><p>To, co jadlam tu raz i wystarczy, to nie w moim guscie, ale wiadomo, kazdy ma inny smak. A tu jest standard, wszystko jedno w ktorym sklepie kupione - zawsze jest to samo, bo robione fabrycznie.</p><p></p><p>To tylko moje zdanie, nie robilam, ale jadlam, wiec kto chce, niech probuje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1682847, member: 2354"] Tak sie wahalam, warto wyrazic swoje zdanie, oberwe jak zwykle czy nie, ale co tam. Janie, nie gniewaj sie, prosze. Ten angel cake to amerykanski klasyk i jest w kazdym markecie zawsze, ale jak dlugo tu jestem, a naprawde dlugo - sprobowalam raz i nigdy wiecej, dla mnie to badziewie. Ni to babka, ni tort, czort wie co to jest. Ale jakosc produktow w Polsce, a w stanach to zasadnicza roznica, szczegolne w makach ale i w innych skladnikach tez. Zreszta i w Polsce nie kazda maka tej samej nazwy nie jest taka sama z kazdego mlyna, co wiecie i piszecie, no wiec. Procz tego ludzie nagminnie robia "male" zmiany w oryginalnych przepisach, wiec niewiadomo w jakim stopniu byla roznica tego, co Janie jadla do oryginalnego amerykanskiego przepisu. Czasem nawet najmniejsza zmiana przepisu zmienia jakosc i smak. Kiedy czytam na necie tutejsze przepisy najlepszych amerykanskich szefow, ktore mnie interesuja - tez z ciekawosci czytam opinie, co ludzie pisza: "zmienilam to, czy tamto, to opuscilam, tamto doalam", zmiany w przyprawach i jakosci, a potem gromy na autora przepisu. Jedni sie zachwycaja, a inni, ze nigdy wiecej, tylko nie rozumieja jednego, ze stosujac czesto zasadnicze zmiany nie tylko w skladnikach ale i w technice wykonania otrzymuja zupelnie inny efekt i to z wlasnej winy. Ale czasem niewielkie zmiany moga byc na korzysc niektorych dan, choc nie zawsze. To, co jadlam tu raz i wystarczy, to nie w moim guscie, ale wiadomo, kazdy ma inny smak. A tu jest standard, wszystko jedno w ktorym sklepie kupione - zawsze jest to samo, bo robione fabrycznie. To tylko moje zdanie, nie robilam, ale jadlam, wiec kto chce, niech probuje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Angel Food Cake - na bogato
Bottom