Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Angelica, czyli drozdzowa korona siostr Simili
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 465420" data-attributes="member: 52"><p>Tu jest wersja z jablkami:</p><p><a href="http://www.prezzemoloefinocchio.it/modules/wfsection/article.php?articleid=3199" target="_blank">http://www.prezzemoloefinocchio.it/modules...?articleid=3199</a></p><p>Baza jest ten sam przepis, ale zmieniono nadzienie.</p><p></p><p>ANGELICA Z JABLKAMI I RODZYNKAMI</p><p>Nadzienie:</p><p>3 duze jablka </p><p>troche masla</p><p>szczypta cynamonu</p><p>2 lyzki cukru</p><p>1/2 kieliszka Zibibbo / moze byc kazde slodkie wino / </p><p>garsc rodzynkow namoczonych uprzednio w goracej wodzie</p><p>- kiedy rosnie ciasto, przygotowac jablka</p><p>- pokroic je na kawalki i wrzucic do garnka ze stopionym maslem</p><p>- dodac cukier, poddusic </p><p>- kiedy jablka zaczna ciemniec, dodac cynamoni i wino</p><p>- zwiekszyc ogien tak, aby wino wyparowalo </p><p>- dusic przez kilka minut / uwaga: nie moze sie przypalic /: w garnku wytworzy sie &quot;sos&quot; i beda tez kawalki jablek</p><p>- rozwalkowane ciasto najpier pokryc &quot;sosem&quot;, a potem jablkami i rodzynkami</p><p>- dalej robic jak w przepisie</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 465420, member: 52"] Tu jest wersja z jablkami: [URL="http://www.prezzemoloefinocchio.it/modules/wfsection/article.php?articleid=3199"]http://www.prezzemoloefinocchio.it/modules...?articleid=3199[/URL] Baza jest ten sam przepis, ale zmieniono nadzienie. ANGELICA Z JABLKAMI I RODZYNKAMI Nadzienie: 3 duze jablka troche masla szczypta cynamonu 2 lyzki cukru 1/2 kieliszka Zibibbo / moze byc kazde slodkie wino / garsc rodzynkow namoczonych uprzednio w goracej wodzie - kiedy rosnie ciasto, przygotowac jablka - pokroic je na kawalki i wrzucic do garnka ze stopionym maslem - dodac cukier, poddusic - kiedy jablka zaczna ciemniec, dodac cynamoni i wino - zwiekszyc ogien tak, aby wino wyparowalo - dusic przez kilka minut / uwaga: nie moze sie przypalic /: w garnku wytworzy sie "sos" i beda tez kawalki jablek - rozwalkowane ciasto najpier pokryc "sosem", a potem jablkami i rodzynkami - dalej robic jak w przepisie [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Angelica, czyli drozdzowa korona siostr Simili
Top
Bottom