Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Angielska zupa - krem z kurczaka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 937494" data-attributes="member: 2721"><p>Bardzo polecam tę pyszną delikatną zupę, na którą przepis znalazłam w książce &quot;Podróże kulinarne. Kuchnia Brytyjska&quot;. Robi się ją dość szybko, a efekt jest na prawdę smaczny. Może być ozdobą zarówno codziennego stołu, jak i wykwintnego przyjęcia.</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]48890[/ATTACH]</p><p></p><p>2 większe podudzia kurczaka ( tzw. pałeczki)</p><p>1 marchewka</p><p>1 cebula</p><p>kawałek pietruszki</p><p>2 łyżki soku z cytryny</p><p>2 łyżki masła</p><p>3 łyżki maki</p><p>3 łyżki śmietany 18%</p><p>pieprz czarny</p><p>sól</p><p>natka</p><p></p><p></p><p>Do garnka wlać 1,5 litra wody, włożyć kurczaka, obraną i pokrojoną marchewkę, cebulę i pietruszkę. Gotować, aż kurczak będzie miękki - około 30 min.</p><p></p><p>Bulion przelac przez sito do drugiego garnka, tak, by kurczak i warzywa zostały na sicie.</p><p>W garku po bulionie rozpuścić 2 łyzki masła, dodać makę i zrobić rumianą zasmażkę. Stopniowo dolewać bulion, mieszając. Kiedy bulionu zostanie nam ok. szklanki, rozmieszac w niej śmietanę. Dodać do reszty zupy. Wlac sok z cytryny. Zagotować.</p><p></p><p>Z kurczaka zdjąć skórkę, mięso pokroić na paski i dodać do zupy.</p><p>Zupę doprawić do smaku solą i czarnym zmielonym pieprzem, by była lekko pikantna.</p><p>Podawać posypaną pietruszką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 937494, member: 2721"] Bardzo polecam tę pyszną delikatną zupę, na którą przepis znalazłam w książce "Podróże kulinarne. Kuchnia Brytyjska". Robi się ją dość szybko, a efekt jest na prawdę smaczny. Może być ozdobą zarówno codziennego stołu, jak i wykwintnego przyjęcia. [ATTACH=full]48890[/ATTACH] 2 większe podudzia kurczaka ( tzw. pałeczki) 1 marchewka 1 cebula kawałek pietruszki 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki masła 3 łyżki maki 3 łyżki śmietany 18% pieprz czarny sól natka Do garnka wlać 1,5 litra wody, włożyć kurczaka, obraną i pokrojoną marchewkę, cebulę i pietruszkę. Gotować, aż kurczak będzie miękki - około 30 min. Bulion przelac przez sito do drugiego garnka, tak, by kurczak i warzywa zostały na sicie. W garku po bulionie rozpuścić 2 łyzki masła, dodać makę i zrobić rumianą zasmażkę. Stopniowo dolewać bulion, mieszając. Kiedy bulionu zostanie nam ok. szklanki, rozmieszac w niej śmietanę. Dodać do reszty zupy. Wlac sok z cytryny. Zagotować. Z kurczaka zdjąć skórkę, mięso pokroić na paski i dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku solą i czarnym zmielonym pieprzem, by była lekko pikantna. Podawać posypaną pietruszką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Angielska zupa - krem z kurczaka
Top
Bottom