Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Angielskie dumplings
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1511745" data-attributes="member: 1142"><p>na prosbe Trzykasienki dopisuje do Boshkowego watku, aby sie nie powtarzac. Przepis ponizszy wykorzystuje loj roslinny Atora (w postaci kulek, jest tluszczem twardym i nie mieknie/rozpuszcza sie w temp pokojowej) i proporcje sa identyczne do tych podanych przez Boshke.</p><p></p><p>200g maki zwyklej</p><p>2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia</p><p>100g atory</p><p>szczypta soli</p><p>opcjonalnie pieprz</p><p>1 lyzka swiezego posiekanego rozmarynu</p><p>woda</p><p></p><p></p><p>Make z proszkiem przesiewam do miski, dodaje atore, sol, pieprz, rozmaryn. Mieszam skladniki i calosc skrapiam 10-15 lyzkami zimnej wody. Wody ma byc tyle aby powstalo ciasto, dosc zwarte, krotko zagniatam w misce i dziele na 16 malych kulek, ktore ukladam na wierzchu gotujacego sie dania. Przykrywam garnek pokrywka i gotuje na malym ogniu 20 min. Tylko spod klusek powinien dotykac sosu/miesa. Kluski powiekszaja sie w trakcie parowania, wiec nie ukladac zbyt blisko siebie.</p><p></p><p>Dodatkowo mozna przyrumienic pod grilem lub potraktowac plomieniem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1511745, member: 1142"] na prosbe Trzykasienki dopisuje do Boshkowego watku, aby sie nie powtarzac. Przepis ponizszy wykorzystuje loj roslinny Atora (w postaci kulek, jest tluszczem twardym i nie mieknie/rozpuszcza sie w temp pokojowej) i proporcje sa identyczne do tych podanych przez Boshke. 200g maki zwyklej 2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia 100g atory szczypta soli opcjonalnie pieprz 1 lyzka swiezego posiekanego rozmarynu woda Make z proszkiem przesiewam do miski, dodaje atore, sol, pieprz, rozmaryn. Mieszam skladniki i calosc skrapiam 10-15 lyzkami zimnej wody. Wody ma byc tyle aby powstalo ciasto, dosc zwarte, krotko zagniatam w misce i dziele na 16 malych kulek, ktore ukladam na wierzchu gotujacego sie dania. Przykrywam garnek pokrywka i gotuje na malym ogniu 20 min. Tylko spod klusek powinien dotykac sosu/miesa. Kluski powiekszaja sie w trakcie parowania, wiec nie ukladac zbyt blisko siebie. Dodatkowo mozna przyrumienic pod grilem lub potraktowac plomieniem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Angielskie dumplings
Top
Bottom