Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Apetitka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 1469443" data-attributes="member: 592"><p>[ATTACH=full]85524[/ATTACH]</p><p><strong>Apetitka</strong></p><p>przepis mam z z bloga <a href="http://licencjanagotowanie.blox.pl/2013/09/Apetitka.html" target="_blank"><strong> Licencja na gotowanie </strong></a></p><p>przepyszne</p><p></p><p> 5 kg pomidorów</p><p> 1 kg papryki</p><p> 1 strączek ostrej papryki</p><p> 1 cebula</p><p> 1 łyżka czubricy</p><p> sól, pieprz</p><p> 1/2 szklanki oleju</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p></p><p>Pomidory blanszujemy, obieramy ze skórki i miksujemy. Przekładamy do płaskiego szerokiego garnka, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy aż sos zgęstnieje. Cebulę drobno siekamy, szklimy na oleju. Oba rodzaje papryk kroimy na kawałki, dodajemy do cebuli i dusimy na małym ogniu ok. 15-20 minut aż wszystko zmięknie. Doprawiamy czubrycą, solą i pieprzem. Cebulę z papryką dokładamy do pomidorów, zagotowujemy. Przekładamy do wyparzonych słoików, zamykamy, ustawiamy do góry dnem, owijamy kocem i pozostawiamy do ostygnięcia.</p><p>[ATTACH=full]85525[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 1469443, member: 592"] [ATTACH=full]85524[/ATTACH] [B]Apetitka[/B] przepis mam z z bloga [URL="http://licencjanagotowanie.blox.pl/2013/09/Apetitka.html"][B] Licencja na gotowanie [/B][/URL] przepyszne 5 kg pomidorów 1 kg papryki 1 strączek ostrej papryki 1 cebula 1 łyżka czubricy sól, pieprz 1/2 szklanki oleju Wykonanie: Pomidory blanszujemy, obieramy ze skórki i miksujemy. Przekładamy do płaskiego szerokiego garnka, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy aż sos zgęstnieje. Cebulę drobno siekamy, szklimy na oleju. Oba rodzaje papryk kroimy na kawałki, dodajemy do cebuli i dusimy na małym ogniu ok. 15-20 minut aż wszystko zmięknie. Doprawiamy czubrycą, solą i pieprzem. Cebulę z papryką dokładamy do pomidorów, zagotowujemy. Przekładamy do wyparzonych słoików, zamykamy, ustawiamy do góry dnem, owijamy kocem i pozostawiamy do ostygnięcia. [ATTACH=full]85525[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Apetitka
Top
Bottom