Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Arancini z papryką*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 361647" data-attributes="member: 298"><p><span style="color: #ff0000"><strong>Arancini z papryką.</strong></span></p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]490[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>1 szklanka ugotowanego ryżu w bulionie</p><p>2 ugotowane, przeciśnięte przez praskę ziemniaki </p><p>5 dag tartego sera pecorino</p><p>1 jajko</p><p> </p><p>1 duża czerwona papryka</p><p>5 cebul</p><p></p><p>bułka tarta do obtaczania</p><p>2 jajka</p><p>oliwa do smażenia</p><p></p><p>przyprawy:</p><p>sól</p><p>pieprz czarny mielony</p><p>pieprz czerwony mielony</p><p>papryka ostra mielona</p><p></p><p> </p><p>1. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Smażymy na niewielkiej ilości oleju, aż do miękkości. Na koniec solimy i pieprzymy.</p><p>2. Ugotowany ryż mieszamy z tartym serem, ziemniakami oraz jajkiem - doprawiamy do smaku. </p><p>3. Z tej masy ryżowej lepimy kulki - z której każdą faszerujemy nadzieniem paprykowo cebulowym.</p><p>4. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w tartej bułce.</p><p>5. Smażymy wraz z cebulą pokrojoną w talarki na złoty kolor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 361647, member: 298"] [COLOR=#ff0000][B]Arancini z papryką.[/B][/COLOR] [ATTACH=full]490[/ATTACH] 1 szklanka ugotowanego ryżu w bulionie 2 ugotowane, przeciśnięte przez praskę ziemniaki 5 dag tartego sera pecorino 1 jajko 1 duża czerwona papryka 5 cebul bułka tarta do obtaczania 2 jajka oliwa do smażenia przyprawy: sól pieprz czarny mielony pieprz czerwony mielony papryka ostra mielona 1. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Smażymy na niewielkiej ilości oleju, aż do miękkości. Na koniec solimy i pieprzymy. 2. Ugotowany ryż mieszamy z tartym serem, ziemniakami oraz jajkiem - doprawiamy do smaku. 3. Z tej masy ryżowej lepimy kulki - z której każdą faszerujemy nadzieniem paprykowo cebulowym. 4. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w tartej bułce. 5. Smażymy wraz z cebulą pokrojoną w talarki na złoty kolor. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Arancini z papryką*
Top
Bottom