Arbuz z rumem
około 1 kg arbuza
2-3 łyżki cukru pudru
4-5 łyżek rumu
sposób przygotowania
Arbuza pokroić w kostkę 3x3, wybrać pestki, posypać cukrem pudrem, polać rumem, włożyć do zamrażarki, najlepiej w metalowej misce (szybciej bedzie). Co jakiś czas zamieszać, arbuz ma sie mocno schłodzić, ale nie zamarznąć. Deser przełożyć do miseczek i podawać.
dodatkowe informacje
Jeżeli arbuz jest bardzo dojrzały można pominąć cukier puder.
około 1 kg arbuza
2-3 łyżki cukru pudru
4-5 łyżek rumu
sposób przygotowania
Arbuza pokroić w kostkę 3x3, wybrać pestki, posypać cukrem pudrem, polać rumem, włożyć do zamrażarki, najlepiej w metalowej misce (szybciej bedzie). Co jakiś czas zamieszać, arbuz ma sie mocno schłodzić, ale nie zamarznąć. Deser przełożyć do miseczek i podawać.
dodatkowe informacje
Jeżeli arbuz jest bardzo dojrzały można pominąć cukier puder.
