Arbuz z rumem

sd_silver

Member
Wrz 20, 2004
1,464
0
0
Arbuz z rumem

około 1 kg arbuza
2-3 łyżki cukru pudru
4-5 łyżek rumu


sposób przygotowania
Arbuza pokroić w kostkę 3x3, wybrać pestki, posypać cukrem pudrem, polać rumem, włożyć do zamrażarki, najlepiej w metalowej misce (szybciej bedzie). Co jakiś czas zamieszać, arbuz ma sie mocno schłodzić, ale nie zamarznąć. Deser przełożyć do miseczek i podawać.

dodatkowe informacje
Jeżeli arbuz jest bardzo dojrzały można pominąć cukier puder.

21866jo.jpg
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy